32432
13:15 9.082021

Сьогодні «Ужгород» зіграє зі столичною «Оболонню»

Спорт 17738

9 серпня о 17.30 на ужгородському стадіоні «Авангард» розпочнеться поєдинок 3-го туру Першої ліги України з футболу між «Ужгородом» та київською «Оболонню».

Готовність команд

Ужгородці прагнутимуть здобути залікові бали у дебютному сезоні Першої ліги. Закарпатська команда у двох стартових турах поступилась «Прикарпаттю» та «Металісту», тож є велика мотивація реабілітуватися перед рідними вболівальниками. Футболісти «Ужгорода» можуть зробити приємний подарунок наставнику Михайлу Іваниці, який напередодні, 8 серпня, відсвяткував 61-й День народження.

Київська «Оболонь» наразі провела тільки один поєдинок у чемпіонаті – на виїзді проти хмельницького «Поділля» зіграла в нульову нічию. А матч проти «Альянса» перенесли, тож команда мала більше часу для відновлення та підготовки.

Новий сезон у Першій лізі «пивовари» розпочали з суттєвими кадровими змінами. Команду покинули Данііл Руденко, Олександр Терлецький, Даниїл Строчинський, Артур Аракелян, Владислав Майданович, Євген Грабовський, Ярослав Дишкант, Богдан Покойовий, Сімон Галоян, Антон Рафальський, Володимир Коломієць, Іван Тюрін, Дмитро Фастов, Василь Білий, Владислав Улянченко, Юрій Бровченко, Олександр Голіков. Натомість за клуб виступатимуть Олексій Слуцький, Дмитро Олійник, Костянтин Черній, Олег Бородай. На посаду головного тренера призначили Валерія Іващенка.

Київська команда готувалася до старту чемпіонату в Україні, провівши 7 спарингів: здобула перемоги над «Любомиром», «Рубіконом», «Лівим берегом» та «Черніговом», зіграла внічию з «Шахтарем U-19», а також поступилася «Діназу» та «Шахтарю».

Суперник

Власником ФК «Оболонь» є однойменна українська корпорація з виробництва напоїв. Заснували футбольний клуб у 2013-му році як «Оболонь Бровар». Однак українські вболівальники добре пам’ятають попередню команду «Оболоні», яку фінансувала ця ж компанія. Клуб виступав у Вищій, а згодом Прем’єр-лізі. А загалом проіснував з 1992 до 2012 року.

За 8 сезонів нового періоду київська команда виступала у Другій (чемпіонати 2013-14 та 2014-15) та Першій лігах (від сезону 2015-16 й дотепер). Найвищим досягненням «пивоварів» у Першій лізі була «бронза» у розіграші 2015-16. Минулий сезон «Оболонь» завершила на 8-й сходинці, набравши 43 бали.

Між собою «Ужгород» та «Оболонь» ще не зустрічалися. Однак закарпатська команда у двох попередніх сезонах у Другій лізі грала проти «Оболоні-2»: у трьох матчах «Ужгород» святкував перемоги, один поєдинок був виграшним для «пивоварів».

Матч

Поєдинок 3-го туру обслуговуватиме арбітр з Івано-Франківська Олександр Кальонов. Йому асистуватимуть Михайла Юхименко з Луцька та Сергій Дарійчук з Чернівецької області. Спостерігач арбітражу — Юрій Скорейко з Чернівців.

Матч «Ужгород» – «Оболонь» відбудеться у понеділок, 9 серпня, на стадіоні «Авангард» (початок о 17.30). Пряма трансляція поєдинку – на телеканалі «Футбол 1», повідомляє офіційний сайт ФК «Ужгород».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини