32490
10:12 17.082021

Закарпатець вибором три медалі на чемпіонату світу зі спортивного орієнтування серед ветеранів

Спорт 7748

Три медалі чемпіонату світу зі спортивного орієнтування серед ветеранів виборов екс-мукачівець Сергій Бабич. 38-річний закарпатець став віце-чемпіоном у спринті та на класичній дистанції, і виборов бронзу на середній.

Спека в Угорщині – понад 30 градусів – у поєднанні зі стрімкими схилами пагорбів Чаквар з численними скелями та безлісими вершинами, зробила останню гонку чемпіонату – фінал на класичній дистанції – надзвичайно важкою. Та недарма ці змагання у дослівному перекладі з англійської називаються чемпіонатом майстрів (World Masters Orienteering Championships) – всі учасників успішно впорались з завданням. В категорії, де змагався наш земляк, на 14-кілометровій трасі з більш ніж півкілометровим набором висоти чемпіоном став росіянин Юрій Масний, у Сергія Бабича – срібна медаль, бронзову отримав румун Тамаш Бодя.

У доробку української збірної на цьому чемпіонаті шість медалей: окрім Сергієвих ще дві виборола Олена Рудакова з Дніпра у категорії Ж-60 («золото» на середній та «бронзу» на класиці) та одну – бронзову – черкащанин Микола Божко у спринті в категорії Ч-70.

Наступного 2022 року ветерани – майстри спортивного орієнтування збиратимуться двічі: чемпіонат світу пройде в Італії, а у Японії відбудуться Всесвітні Ігри майстрів.

Фото з сайту чемпіонату

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах