32518
11:31 22.082021

«Минай» зазнає невдачі в протистоянні з рівнянами

Спорт 7869

У суботу, 21 серпня, на луцькому стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 5-го туру української футбольної Прем’єр-ліги між рівненським «Вересом» та закарпатським «Минаєм».

Наразі рівненський колектив проводить свої домашні матчі у Луцьку, за 72 км від рідного міста, оскільки власна арена знаходиться на стадії будівництва. Ця незначна відстань між містами не стала перепоною для вболівальників «Вереса», які в матчі з минайцями активно підтримували свою команду.

У першій половині зустрічі було обмаль гострих моментів. Команди не зуміли завдати жодного удару в площину воріт. До перерви згадується хіба що епізод на 24-й хв., коли Євген Селезньов після передачі Сіаки Баґайоко переправив м’яч у сітку воріт, та в цьому епізоді лайнсмен зафіксував офсайд.

У другій 45-хвилинці гра пожвавилася і гострих епізодів побільшало. На 46-й хв. Ельдар Кулієв небезпечно пробивав з-за меж штрафного майданчика, але м’яч пролетів у лічених сантиметрах від воріт. Через одинадцять хвилин минайці ледь не «привезли» самі собі гол: Олег Горін віддавав м’яч назад на голкіпера, але Данило Кучер не зумів прийняти круглого і «снаряд» покотився у бік воріт, та в останній момент голкіпер руками зупинив м’яч, за що арбітр призначив вільний удар з лінії воротарського майданчика. Витиснути максимум з цього епізоду гостям не вдалося (удар Романа Гончаренка виявився неточним).

А на 60-й хв. «Верес» таки зумів забити (результативно удару злету завдав колишній гравець «Минаю» – Роберт Гегедош). Через чотири хвилини господарі могли збільшити свою перевагу, але Дмитро Нємчанінов з гострого кута пробив поруч зі стійкою.

Чудова нагода відновити рівновагу у минайців виникла на 65-й хв., коли за гру рукою Романа Мірошника у власному штрафному майданчику арбітр вказав на «позначку». До м’яча підійшов Білоног, проте переграти Богдана Когута Дмитру не вдалося (кіпер здійснив сейв).

Фінальної навали на ворота «Вереса» у виконанні «Минаю» ми не побачили. Рівняни, не зважаючи на вилучення (за грубий фол на 93-й хв. пряму червону картку отримав Віталій Дахновський), втримали переможний результат і святкували дебютну перемогу в сезоні 2021/22.

Ця поразка для закарпатської команди стала другою в чотирьох стартових матчах. Наступний поєдинок «Минай» проведе 29 серпня. На ужгородському стадіоні «Авангард» колектив Василя Кобіна зустрінеться з донецьким «Шахтарем» (початок гри о 17.00).

«Верес» (Рівне) – «Минай» – 1:0 (0:0)

Гол: Роберт Гегедош 60.

«Верес»: Богдан Когут, Ігор Содат, Роман Мірошник, Роман Гончаренко, Дмитро Нємчанінов, Микита Полюлях (Дмитро Кльоц 78), Валерій Кучеров, Євгеній Пасіч (Віталій Дахновський 86), Роберт Гегедош (Міхаіл Гечев 67), Геннадій Пасіч (Віталій Тимофієнко 86), Михайло Сергійчук (Сергій Панасенко 78).

Головний тренерЮрій Вірт.

«Минай»: Данило Кучер, Віктор Лиховидько, Данило Книш (Ігор Гончар 67), Олег Горін, Міслав Матіч (Богдан Векляк 67), Ельдар Кулієв, Едвард Кобак (Дмитро Білоног 56), Євген Селезньов (Рустам Ахмедзаде 56), Олексій Хахльов, Олександр Петрусенко, Сіака Баґайоко (Олег Синьогуб 67).

Головний тренер Василь Кобін.

Інші поєдинки 5-го туру:

«Ворскла» (Полтава) – «Металіст-1925» (Харків) – 2:0,

«Чорноморець» (Одеса) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3,

«Дніпро-1» – «Рух» (Львів) – 2:0,

22 серпня (неділя)

17.00. «Маріуполь» – «Зоря» (Луганськ),

19.30. «Колос» (Ковалівка) – «Олександрія»,

21:30. «Динамо» (Київ) – «Десна» (Чернігів),

23 серпня (понеділок)

19:30. «Львів» – «Інгулець» (Петрове).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах