32521
13:43 23.082021

На Закарпатті відбувся престижний дитячо-юнацький футбольний турнір

Спорт 5130

Протягом шести днів, із 16-го до 21-го серпня, на Срібній землі тривав VІІ міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь відомого закарпатського голкіпера Андрія Гаваші.

Вже традиційно змагання відбувалися у двох вікових категоріях – U-17 (2005 р.н.) та U-15 (2007 р.н.). Загалом на старт вийшли 24 колективи, 5 з яких були з-за кордону. Закарпаття в обох категоріях було представлене командами СДЮСШОР м. Ужгород, МФА «Мункач» (Мукачево) та АФУР «Минай».

Дитячо-юнацький турнір на честь Андрія Гаваші користується великою популярністю і в ньому постійно беруть участь найсильніші колективи України, а також потужні команди з-за кордону. Тож усі матчі відбуваються на кращих стадіонах області, а саме: «Авангард», «Автомобіліст», «Спартак» (всі – Ужгород), смт Середнє, с. Минай та НТБ МФА «Мункач» (Мукачево).

На першому етапі змагань команди були поділені на три групи по чотири колективи. Переможці квартетів та краща команда, що посіла другу сходинку – проходили до 1/2 фіналу; два інші ФК, що були другими, а також дві найсильніші команди, які фінішували третіми, – боролися за 5–8 місця, відповідно всі інші колективи розігрували між собою місця з 9-го по 12-те.

U-17 (2005 р.н.)

Найуспішніше із закарпатських команд виступила ужгородська СДЮСШОР. Наші хлопці на груповому етапі демонстрували хороші результати й заслужено пробилися до 1/2 фіналу. На жаль, подолати цей бар’єр представникам Срібної землі не вдалося. У боротьбі за вихід до фіналу ужгородці поступилися київському «Динамо» (підсумковий рахунок зустрічі – 0:3). З аналогічним рахунком наші хлопці програли й матч за третє місце (кривдником господарів змагань був львівський «Рух»). Відповідно СДЮСШОРівці були вимушені вдовольнитися четвертим місцем.

А переможцем змагань у цій віковій категорії став донецький «Шахтар», який у фіналі здобув мінімальну перемогу над столичним «Динамо» (2:1).

П’ятою завершила змагання «Варда» (Кішварда), а шостим – ОК ім. Піддубного (Київ). На 7-й сходинці фінішував харківський «Металіст», на 8-й – одеський «Чорноморець», на 9-й – ФА Й. Божика (Ньїредьгаза), а на 10-й – МФА «Мункач» (Мукачево). АФУР («Минай») зайняв підсумкове 11-те місце, а ДЮСШ (Тернопіль) – 12-те.

Індивідуальні відзнаки:

кращий воротар – Владислав Кравець («Шахтар»).

– кращий захисник – Олексій Гусєв («Динамо»).

– кращий півзахисник – Данило Кревсун («Шахтар»),

– кращий нападник – Євген Микитюк («Динамо»),

– кращий гравець – Максим Деркач («Шахтар»),

– кращий бомбардир – Ростислав Ковальов («Динамо»).

U-15 (2007 р.н.)

Зазначимо, що п’єдестал пошани молодшої вікової категорії був ідентичним зі старшою категорією. «Золото» в підсумку здобув донецький «Шахтар», який у вирішальній грі обіграв київське «Динамо» (4:1). Відповідно столична команда була нагороджена срібними медалями, а «бронзу» знову ж таки виборов львівський «Рух» (у матчі за третє місце колектив із сусідньої області обіграв ОК ім. Піддубного (Київ) з рахунком 4:1).

На підсумковій п’ятій позиції розташувалася «Варда» (Кішварда), а на шостій – «Металіст» (Харків). МФА «Мункач» (Мукачево) та СДЮСШОР м. Ужгород розмістилися на 7–8 місцях відповідно. АФ «Пушкаш» (Будапешт) був дев’ятим, а ФА Й. Божика (Ньїредьгаза) – десятим. АФУР «Минай» (Минай) знову ж таки був одинадцятим, а на останній сходинці цієї категорії розташувалася ДЮСШ-15 (Київ).

Індивідуальні відзнаки:

кращий воротар – Ілля Вихрищук («Шахтар»),

– кращий захисник – Ростислав Човгаленко («Динамо»),

– кращий півзахисник – Нікіта Кривцов («Шахтар»),

– кращий нападник – Дмитро Богданов («Динамо»),

– кращий гравець – Богдан Оліченко («Шахтар»),

– кращий бомбардир – Артем Степанов («Шахтар»).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах