32554
17:28 26.082021

На Ужгородщині відбувся Окружний виховно-вишкільний пластовий табір

Спорт 4363

10-21 серпня поблизу с. Верхня Солотвина Ужгородського району відбувся Окружний виховно-вишкільний пластовий табір, у якому взяли участь понад 60 пластунів з Ужгорода, Мукачева, Берегова, Хуста, Довгого, а також запрошені гості з Вишгорода. Табір був присвячений святкуванню 100-ліття Пласту Закарпаття.

Більшість учасників проходили таке тривале таборування вперше в житті, тому перша половина табору була особливо насичена практичними заняттями з табірництва (будування таборових споруд), піонірки (в’язання вузлів та з’єднань) та коховарення. Учасники традиційно самостійно вправлялися в готуванні їжі на весь табір.

У часі табору також відбулася триденна мандрівка окремих учасників на гору Близниця, що стало особливим випробуванням на вміння поводитися у скрутних ситуаціях. Частина учасників також проходила вишкіл з гірської підготовки та виживання, який проводили військові інструктори Центру гірської підготовки.

Родзинкою табору було занурення в мистецьку сферу. Усі учасники мали змогу ознайомитися не лише з теорією мистецтва і навчитися розрізняти його типи і жанри, але й спробувати на практиці пейзаж, іконопис, графіку і мозаїку. Наприкінці табору було організовано виставку робіт пластових таборових митців.

Табір вийшов насичений різними цікавими подіями, змаганнями, іграми, смішними імпрезами на ватрі, глибокими духовними медитаціями, щирістю і дружністю, передає Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах