32765
12:01 13.092021

Минайцям не вдалося втримати переможний результат

Спорт 5259

Вчора, 12 вересня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 7-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Минаєм» та одеським «Чорноморцем».

Ця гра була важливою для обох колективів, оскільки саме в матчах із конкурентами в боротьбі за виживання необхідно здобувати очки.

Вже в дебюті зустрічі команда Василя Кобіна могла вийти вперед, але дальній удар Богдана Коваленка зупинив каркас воріт. Одесити відповіли на 19-й хв. ударом із-за меж штрафного майданчика у виконанні Сергія Кравченка, та Данило Кучер здійснив ефектний сейв. Також голкіпер «Минаю» врятував свою команду на 35-й хв., нівелювавши вихід один-на-один Владислава Ваната (а в другій хвилі атаки по воротах уже бив Артур Авагімян, проте удар 10-го номера був заблокований).

На 42-й хв. уболівальники, які завітали на центральний стадіон міста, побачили перше взяття воріт. Роман Вантух не за правилами зупинив Олега Вишневського у карному майданчику, й Олексій Деревінський призначив 11-метровий удар, який реалізував Антон Байдал. Під ендшпіль першого тайму гості могли відігратися, але удар Владислава Ваната з близької відстані відбив Данило Кучер.

Другий тайм виявився багатим на голи. На 54-й хв. Олег Вишневський вийшов віч-на-віч із воротарем і подвоїв перевагу «Минаю» (2:0). На 57-й хв. Владислав Ванат точним ударом із гострого кута скоротив відставання в рахунку, а через сім хвилин Артур Авагімян на добиванні (після удару Іллі Путрі та сейва голкіпера) увігнав м’яч у сітку воріт і зробив рахунок 2:2.

Кожна з команд прагнула вирвати перемогу, і передумови для цього були. У складі «Минаю» вирішальний гол міг забити Євген Селезньов, та Владислав Кучерук впорався з ударом головою у виконанні зіркового гравця закарпатського клубу. За «Чорноморець» двічі міг забивати Георгій Цітаішвілі, та півзахисник одного разу пробив поруч зі стійкою, а в іншому епізоді поцілив у каркас воріт.

У підсумку поєдинок завершився результативною нічиєю 2:2 і кожна з команд отримала по одному заліковому балу. Наразі «Минай» займає 11-те місце в турнірній таблиці (в активі нашої команди 6 пунктів).

Найближчого вікенду закарпатська команда здійснить вояж до Полтави, де зіграє з «Ворсклою». Гра відбудеться 19 вересня і розпочнеться о 17.00.

«Минай» – «Чорноморець» (Одеса) – 2:2 (1:0)

Голи: Антон Байдал 42 (пен.), Олег Вишневський 54 – Владислав Ванат 57, Артур Авагімян 64.

«Минай»: Данило Кучер, Віктор Лиховидько, Богдан Векляк, Данило Книш (Ігор Гончар 31), Олексій Хахльов, Олег Синьогуб, Антон Байдал (Сіака Баґайоко 90), Олег Вишневський (Євген Селезньов 66), Богдан Коваленко (Олег Горін 46), Олександр Петрусенко, Михайло Месхі (Едвард Кобак 66).

Головний тренер – Василь Кобін.

«Чорноморець»: Владислав Кучерук, Мохаммед Кадірі (Юрій Тлумак 60), Валерій Дубко, Роман Вантух, Ілля Путря (Даніл Скорко 88), Сергій Кравченко, Микола Михайленко, Георгій Цітаішвілі, Артур Авагімян (Бека Вачіберадзе 88), Євгеній Ісаєнко (Максим Брагару 60), Владислав Ванат (Владислав Бугай 78).

Головний тренер – Юрій Мороз.

Результати інших поєдинків 7-го туру:

«Олександрія» – «Інгулець» (Петрове) – 1:0,

«Рух» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) – 1:1,

«Металіст 1925» (Харків) – «Динамо» (Київ) – 0:2,

«Шахтар» (Донецьк) – «Дніпро-1» – 2:0,

«Колос» (Ковалівка) – «Маріуполь» – 1:3,

«Ворскла» (Полтава) – «Десна» (Чернігів) – 2:2,

13 вересня (понеділок)

19.30. «Верес» (Рівне) – «Львів».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини