32770
12:44 13.092021

Новий сезон для закарпатських гандболісток розпочався з поєдинків проти миколаївок

Спорт 4206

Минулого тижня стартувала жіноча Суперліга України з гандболу сезону 2021/22. У рамках 1-го туру, який відбувся 10–11 вересня, ужгородські «Карпати» приймали миколаївський «Реал».

Протистояння ужгородок та миколаївок було центральним у стартовому турі, оскільки на майданчику СК «Юність» зійшлися срібні та бронзові призерки минулого сезону. Як і очікувалося, матчі проходили в безкомпромісній боротьбі й тримали в напрузі до фінального свистка.

Перший поєдинок

У стартовій 15-хвилинці спостерігалася доволі рівна гра: команди по черзі лідирували в рахунку, не відпускаючи суперниць на відстань більш ніж два м’ячі. А от у другій половині першого тайму закарпатська команда додала і відірвалася від гостей на чотири результативні кидки (17:13).

У другій частині зустрічі миколаївки намагалися повністю нівелювати перевагу ужгородок, однак зробити це їм не вдалося. За сім хвилин до завершення зустрічі підопічні Олександра Гурського таки підібралися впритул (27:26), але на фінальний штурм їх не вистачило. У кінцівці поєдинку господарки майданчику надійно зіграли в обороні, закинули кілька важливих м’ячів і святкували перемогу з рахунком 31:29.

Найрезультативнішими у складі команди-переможниці були Яна Готра (9 м’ячів) та Каріна Байрак (8). Вагомий внесок у звитягу свого ГК також зробили Каріна Колодюк (5), Анастасія Полєтаєва (4), Каріна Соскида (2), Вероніка Фучко (2), Аліса Петрів (1) та Єлизавета Воронько, яка парирувала чимало небезпечних кидків суперниць.

Другий поєдинок

Повторна зустріч «Карпат» і «Реала» проходила за дещо іншим сценарієм. Миколаївські гандболістки потужно провели першу половину зустрічі, за підсумками якої випереджали ужгородок на сім точних кидків (15:22).

Після перерви колектив Віктора Чернова вирівняв гру і моментами навіть переважав суперниць, та звести гру до позитивного результату було складно. Наша команда під ендшпіль матчу скоротила відставання до одного точного кидка, та звести гру бодай до нічиєї не вдалося. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 36:38 на користь «Реала».

Точними кидками у складі «Карпат» відзначилися Каріна Байрак (8), Яна Готра (8), Каріна Колодюк (8), Каріна Соскида (6), Ольга Макаренко (4), Олена Пилип’юк (1) та Анастасія Полєтаєва (1).

У паралельних матчах 1-го туру львівська «Галичанка» двічі обіграла «Спартак-Київ» (38:15, 31:22), а херсонська «Дніпрянка» – столичний «ТНУ-ДЮСШ-21» (43:21, 41:16).

Зазначимо, що в наступному турі «карпатівки» на виїзді зіграють із «ТНУ-ДЮСШ-21» (Київ). Поєдинки заплановані на 24–25 вересня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини