33047
13:03 4.102021

Довгоочікувана звитяга ужгородців

Спорт 5906

11 матчів знадобилося ФК «Ужгород», аби здобути дебютну перемогу в Першій лізі України з футболу.

2 жовтня на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 11-го туру другого за силою футбольного дивізіону країни, в якому команда Богдана Блавацького приймала кременчуцький «Кремінь». Колектив із Полтавщини, власне як і представник Срібної землі, перебуває в нижній частині турнірної таблиці. У матчах із прямими конкурентами у боротьбі за «виживання» необхідно брати якомога більше очок, тож гра обіцяла бути цікавою.

Перший небезпечний момент створили гості: на 8-й хв. Богдан Бичков завдавав дальнього удару, та влучити у ствір воріт йому не вдалося. Господарі відповіли у середині першого тайму, створивши три гольові епізоди. На 19-й хв. воротам Дениса Старченка загрожував Микола Гайдучик, а ще через дві хвилини – Віктор Ряшко, та кіпер «Кременя» з обома ударами впорався. А на 22-й хв. гостей урятувала стійка воріт (після подачі кутового головою пробивав Дмитро Сартіна).

У завершальній 15-хвилинці першої половини зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами: у складі «Ужгорода» відзначитися міг Дмитро Єфіменко, а в складі «Кременя» – Віталій Бойко, але обох футболістів підвела точність. Отож, не реалізувавши низку перспективних моментів, на перерву команди відправилися за рахунку 0:0.

У другому таймі ужгородці додали й переважали свого суперника. На 64-й хв. Олександр Савошко прострілив на Миколу Гайдучика, який із близької відстані відправив м’яч у ворота (1:0). На 71-й хв. Вадим Мердєєв задавав прицільного удару з-за меж штрафного майданчика, та голкіпер цей «постріл» парирував. А на 82-й хв. Олександр Головко у власному штрафному майданчику не за правилами зіграв проти Віктора Хомченка і арбітр призначив 11-метровий результат, який у підсумку реалізував Віктор Ряшко (2:0). На останній хвилині основного часу зустрічі Павло Тищук міг збільшити перевагу своєї команди, проте його удар із хорошої позиції відбив воротар.

У підсумку «Ужгород» здобув першу перемогу в сезоні й вселив надію у серця закарпатських уболівальників. На жаль, ця звитяга не дозволяє покинути дно турнірної таблиці, однак нагода зробити це буде вже найближчого четверга. 7 жовтня наша команда на виїзді зіграє з волочиським «Агробізнесом», який іде п’ятнадцятим.

«Ужгород» – «Кремінь» (Кременчук) – 2:0 (0:0)

Голи: Микола Гайдучик, 64, Віктор Ряшко 82 (пен.).

«Ужгород»: Михайло Готра, Олександр Савошко, Олег Допілка (Андрій Вискребенцев 40), Дмитро Сартіна, Владислав Чушенко, Віктор Ряшко (Вадим Ференцик 90), Володимир Дуран (Василь Пиняшко 46), Дмитро Єфіменко (Вадим Мердєєв 55), Олександр Аксьонов, Микола Гайдучик, Віктор Хомченко (Павло Тищук 86).

Головний тренер – Богдан Блавацький.

«Кремінь»: Денис Старченко, Денис Бєлоусов, Олександр Головко, В’ячеслав Орел, Віктор Пилипенко, Орест Панчишин (Владислав Молько 90), Максим Авер’янов (Сулейман Сейтхалілов 72), Богдан Бичков (Сімон Галоян 69), Євген Мурашов (Максим Навроцький 84), Віталій Бойко, Денис Галата.

Головний тренер – Ігор Столовицький.

Результати інших поєдинків 11-го туру:

«ВПК-Агро» (Шевченківка) – «Краматорськ» – 1:0,

«Поділля» (Хмельницький) – «Олімпік» (Донецьк) – 0:1,

«Оболонь» (Київ) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:0,

«Металіст» (Харків) – «Нива» (Тернопіль) – 2:1,

«Альянс» (Липова Долина) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 3:2,

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – 0:1,

«Волинь» (Луцьк) – «Полісся» (Житомир) – перенесено.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини