33128
13:06 11.102021

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» не вдалося здобути перемогу на старті сезону

Спорт 9958

Минулого вікенду стартував новий сезон Першої ліги України з баскетболу серед чоловічих команд.

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» виступатиме у групі №4 (Поділля), де його суперниками будуть «Вінницькі зубри» (Вінниця), «Калуш-ПНУ» (Калуш), «КФВ-Говерла-2» (Івано-Франківськ), «Тернопіль-2 ЗУНУ» (Тернопіль), «Че-Баскет» (Чернівці) та «Хмельницька Політехніка – ДіДіБао» (Хмельницький). З останніми колектив Олександра Зубковського зустрічався у стартовому турі. Протистояння відбулися 9–10 жовтня у СК «УжНУ».

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Хмельницька Політехніка – ДіДіБао» – 70:81

У першій зустрічі ужгородців та хмельничан перевагою володіли гості. Вони потужно провели стартову 10-хвилинку й створили собі комфортний гандикап у 17 очок (11:28). Далі закарпатський колектив вирівняв гру, та наздоганяти суперника було складно. На велику перерву команди відправилися за рахунку 27:46.

Перепочинок пішов на користь нашим баскетболістам і в третій чверті вони відчутно додали та дещо скоротили відставання (52:63). Однак сил на фінальний штурм у представників Срібної землі не залишилося. Гості контролювали хід поєдинку й довели справу до перемоги. Фінальний рахунок зустрічі – 70:81.

Найбільше очок у складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» набрав Олександр Варга (21). Результативними кидками також відзначилися Валентин Рипкович (13), Артем Пустовіт (12), Ярослав Терів (5), Максим Андреянов (5), Семен Семак (5), Віктор Тар (4), Андрій Куртєв (3) і Федір Варга (2).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Хмельницька Політехніка – ДіДіБао» – 69:79

Повторний поєдинок для ужгородців складався краще, ніж перший. Стартову 10-хвилинку ми знову програли, однак відрив у рахунку був значно меншим – 3 пункти (16:19). У другій чверті господарі майданчика краще діяли за суперника і відірвалися на відстань п’яти очок (44:39).

На початку третьої частини гри представники обласного центру Закарпаття продовжували домінувати і наростили свій гандикап до 12 очок (51:39). Однак хмельницький колектив швидко перебудувався і через чотири хвилини скоротив відставання до мінімуму (54:53). Та все ж наприкінці передостанньої чверті команда Олександра Зубковського змогла повернути собі перевагу, і на заключну перерву команди відправилися за рахунку 62:53.

На жаль, на фінальну частину гри наших молодих баскетболістів не вистачило. Хмельничани наприкінці поєдинку спочатку відіграли відставання, а згодом вирвалися вперед і вже не відпускали свого. У підсумку поєдинок завершився з рахунком 69:79.

Загалом закарпатська команда продемонструвала хорошу гру, але нашим гравцям забракло досвіду та сил, аби втримати переможний результат. Зазначимо, що результативними діями у складі команди-господаря відзначилися Олександр Варга (22), Ярослав Терів (13), Валентин Рипкович (13), Віктор Тар (6), Максим Андреянов (5), Артем Пустовіт (4), Єгор Казінцев (2), Дмитро Піскор (2) і Федір Варга (2).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Всі новини