33278
10:18 21.102021

В Іршаві відбувся Чемпіонат Закарпатської області зі спортивного орієнтування

Спорт 9154

16 жовтня в м. Іршава відбувся Чемпіонат Закарпатської області на коротких дистанціях зі спортивного орієнтування, присвячений пам’яті Олександра Дейнешовича Осійського та Дню захисника України. Організатори – департамент освіти і науки молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації та Федерація спортивного орієнтування України у Закарпатській області. За підтримки IR-RUN club. Змагання проходили на базі Іршавського ліцею №1.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Олександра Дийнешовича, який був постійним учасником змагань зі спортивного орієнтування. Протягом 13 років працював заступником директора Іршавської районної станції юних туристів Закарпатської області. Високопрофесійний і досвідчений організатор туристсько-краєзнавчої роботи, він все своє життя присвятив вихованню дітей і молоді…

У змаганнях взяли участь команди міст Ужгорода, Мукачева, Хуста, Іршави, Ужгородського та Хустського районів, комплексної обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак», Іршавський міський центр позашкільної освіти, Хустський міський центр позашкільної освіти «Сузіря», Еколого-туристичний центр учнівської молоді Хустської міської ради. Всього 160 учасників.

У групі наймолодших учасників до 12 років, серед дівчат перемогу здобула Количева Маргарита, учениця ужгородської ЗОШ №19, Земянська Ольга – учениця Іршавського Ліцею №1 посіла другу сходинку, а Зихор Марія представниця Іршавського МЦПО – третю. У хлопців весь п’єдестал посіли місцеві спортсмени Іршавського МЦПО а саме: Керечанин Михайло, Дешко Ігнат, Васильцюн Ярослав – відповідно.

У групі до 14 років у дівчат Балрог Крістіна з Хуста впевнено виграла у своїх переслідувачів Палош Тетяни та Дешко Віолети з Іршави. У хлопців п’єдестал знову дістався місцевим Кізьляк Денис, Трикур Юрій, Грогуль Артур розмістились відповідно.

Серед юнаків до 16 років не було рівних цьогорічному призеру чемпіонату Європи серед юніорів у виді рогейн, Пеприку Олегу, який до того ж виконав норматив майстра спорту України зі спортивного орієнтування. Світлик Михайло та Осійський Валентин з Іршави посіли другу та третю сходинку відповідно. Дівчата – Світлик Маряна з Іршавського МЦПО здобуває перемогу, її колега Олексій Олександра здобула срібло, а Ткач Кароліна з Хустського ЕТЦУМ – бронзу.

У найдосвідченішій групі серед дорослих не було рівних представнику міста Мукачева, майстру спорту України – Касьянову Олександру. Зовсім трохи програє Желізняк Олександр з Ужгорода і посідає другу сходинку, а замикає трійку Клюса Іван з Іршавщини. У дівчат п’єдестал розмістився таким чином: Бобер Крістіна – вчитель фізичного виховання Кам’яницької ЗОШ займає перше місце, Вовканич Катерина учениця ужгородської ЗОШ №19 – друге, Марканич Ганна з Сухівської гімназія – третє.

У ветеранському класі у жінок Осійська Леся впевнено здобуває перемогу у колеги Пелиньо Людмили, обоє представники Іршавського МЦПО, а представниця Хустського МЦПО «Сузіря» Баняс Ірина замикає трійку лідерів. У чоловіків Терпай Іван заступник директора Іршавського МЦПО впевнено перемагає представника з Ужгороду – Петра Назаренка.

Всі переможці та призери чемпіонату були нагородженні медалями департаменту освіти і науки молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації та грамотами Федерації спортивного орієнтування України у Закарпатській області.

Хочеться зазначити, що дані змагання відіграють неабияку роль у патріотичному вихованні підростаючого покоління, його підготовки до захисту Вітчизни.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах