33685
13:18 22.112021

«Минай» не втримав переможний результат у протистоянні з «Інгульцем»

Спорт 5825

У неділю, 21 листопада, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбулася гра 15-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між командами з нижчої частини турнірної таблиці – «Минаєм» та «Інгульцем» з Петрового Кіровоградської області.

Закарпатський колектив має тривалу безвиграшну серію, яку відкрив ще на початку серпня. За цей період «Минай» провів 14 офіційних поєдинків, зокрема 6 разів зіграв унічию та 8 разів поступився. Через невтішні результати представники Срібної землі опустилися на 15-ту сходинку турнірної таблиці. Такий розвиток подій не влаштовує нашу команду, тож у протистоянні з прямим конкурентом у боротьбі за виживання минайці прагнули здобути довгоочікувану перемогу й трохи покращити своє становище.

Уже на 4-й хв. зустрічі господарі створили перший гольовий момент: після подачі кутового Олег Горін головою пробивав по воротах, але Євген Гальчук здійснив сейв і врятував свою команду. Уболівальники «Інгульця» чекали на гострий епізод 28 хвилин, але це було того варте: після розіграшу кутового Максим Ковальов успішно зіграв на добиванні й увігнав м’яч у сітку воріт (0:1).

Після пропущеного гола закарпатці помчали відіграватися і за декілька хвилин досягли свого. На 39-й хв. з правого флангу була подача в штрафний майданчик гостей, де Дмитро Білоног задав небезпечного удару по воротах, але м’яч влучив у стійку і відскочив до Євгена Селезньова, який з другої спроби забив і зробив рахунок 1:1. Усе йшло до нічиєї в першому таймі, та вже в компенсований арбітром час після подачі кутового результативного удару головою завдав Олег Горін, і минайці пішли на перепочинок з перевагою 2:1.

У другій 45-хвилинці господарі поля діяли по рахунку, намагаючись втримати позитивний результат, але ця тактика успіхом не увінчалася. «Інгулець» атакував-атакував і після кількох невдалих спроб усе ж досяг свого. На 53-й хв. воротам Данила Кучера загрожував Максим Ковальов, але кіпер у ефектному стрибку відбив гармату 55-го номера з дальнього стандарту. На 55-й хв. з хорошої ударної позиції бив Олександр Козак, проте м’яч розминувся з воротами. На 62-й хв. 10-й номер «Інгульця» подав на Майкла Гопея, який задавав удару головою, але нігерієць виявився неточним.

А на 80-й хв. команда Сергія Лавриненка досягла свого: Хеннос Асмелаш подав у штрафний майданчик «Минаю», де Михайло Плохотнюк завдав точного удару і встановив на табло підсумковий рахунок зустрічі – 2:2.

Здобутий заліковий бал не дозволив нашій команді піднятися в турнірній таблиці. Напередодні домашніх матчів з ковалівським «Колосом» (24 листопада) та київським «Динамо» (27 листопада) колектив Ігоря Леонова залишається на передостанньому місці.

«Минай» – «Інгулець» (Петрове) – 2:2 (2:1)

Голи: Євген Селезньов 39, Олег Горін 45+ – Максим Ковальов 28, Михайло Плохотнюк 80.

«Минай»: Данило Кучер, Олег Горін, Андрій Семенко, Богдан Коваленко (Антон Байдал 77), Олексій Хахльов, Олег Синьогуб, Михайло Месхі, Ігор Гончар, Євген Селезньов (Олег Вишневський 57), Олександр Петрусенко, Дмитро Білоног (Едвард Кобак 77).

Головний тренер – Ігор Леонов.

«Інгулець»: Євген Гальчук, Євген Запорожець, Павло Полегенько, Олександр Козак (Владислав Шарай 62), Младен Бартуловіч (Владислав Лупашко 46), Андрій Коробенко (Ілля Коваленко 46), Хеннос Асмелаш, Євген Опанасенко (Іван Головкін 83), Максим Ковальов, Дмитро Поспєлов, Майкл Гопей (Михайло Плохотнюк 62).

Головний тренер – Сергій Лавриненко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах