33916
15:40 13.122021

Вояж закарпатських баскетболістів до Тернополя успіхом не увінчався

Спорт 6643

Минулого вікенду, 11–12 грудня, БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» гостював у Тернополі, де в рамках 7-го туру Першої ліги України з баскетболу зустрічався з «Тернополем-2 ЗУНУ».

Перемога над «Калушем-ПНУ» в минулому турі чемпіонату додала заряду закарпатцям, і на виїзний матч проти тернопільської команди наші баскетболісти вирушали з бажанням продовжити переможний хід. Однак представники Срібної землі натрапили на міцний супротив суперника й залишилися без звитяг.

Перший матч. «Тернопіль-2 ЗУНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 80:66

Господарі паркету добре грали в першій чверті й постійно були попереду (16:8). У другій і третій 10-хвилинках закарпатські баскетболісти покращили свою гру й почали скорочувати відставання. На момент великої перерви воно становило чотири очки (32:28), а перед завершальною чвертю – одне (50:49). На жаль, на фінальний штурм нашої команди не вистачило: тернополяни надійно відіграли в обороні та результативно в нападі, завдяки чому змогли довести справу до перемоги. Фінальний рахунок зустрічі – 80:66.

Набраними очками у складі ужгородської команди відзначилися Валентин Рипкович (16), Олександр Варга (13), Владислав Плешаков (11), Максим Андреянов (10), Артем Пустовіт (8), Ярослав Терів (6) та Олександр Коваленко (2).

Другий матч. «Тернопіль-2 ЗУНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 81:78

Кожна з чотирьох чвертей недільного поєдинку мала різний сценарій. У стартовій 10-хвилинці на майданчику точилася доволі рівна боротьба і на перепочинок команди відправилися за мінімальної переваги господарів (20:19). У другій чверті значною перевагою володів колектив Владислава Рижова, який створив собі гандикап у 14 пунктів (43:29).

У третій частині матчу відрив у рахунку залишався сталим (63:49), тож визначення долі переможця команди залишили на заключну чверть. Поступаючись у рахунку на 20 очок (73:53), закарпатська команда не опустила руки, а боролася до кінця. З часом колектив Олександра Зубковського скоротив відставання, і за декілька секунд до фінальної сирени воно становило всього три очки (81:78). В останній атаці наша команда мала нагоду зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм, та, на жаль, кидок виявився хибним, і закарпатці зазнали прикрої поразки.

Найрезультативнішим гравцем у складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» був Олександр Варга (на його рахунку половина очок команди – 39). Точними кидками також відзначилися Валентин Рипкович (12 пунктів), Ярослав Терів (9), Артем Пустовіт (9), Максим Андреянов (4), Владислав Плешаков (3) та Олександр Коваленко (2).

Уже на найближчих вихідних, 18–19 грудня, закарпатський БК зіграє свої наступні матчі – у рідних стінах прийматиме «Вінницьких зубрів».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини