34011
13:51 20.122021

Юні ужгородські гандболістки здолали рівнянок

Спорт 7345

У п’ятницю та суботу, 17–18 грудня, на майданчику СК «Юність» в Ужгороді відбулися чергові матчі Вищої ліги України з гандболу серед жіночих команд сезону 2021/22. У рамках 5-го туру Західної групи СДЮШОР «Карпати» (Ужгород) приймала «Рівне ДЮСШ-4».

Рівненські гандболістки в нинішньому сезоні не вражають результатами і займають останню сходинку турнірної таблиці Західної групи. У гості до ужгородок, які входять до трійки кращих, «Рівне ДЮСШ-4» вирушало в статусі андердога.

У звітних протистояннях закарпатки налаштовувалися виключно на перемогу. Інші результати сприймалися б як невдачі. Із поставленим завданням наші дівчата впоралися і збагатили свій очковий доробок на чотири пункти.

Перша гра

У першій половині першого тайму господарки володіли перевагою в 1–3 м’ячі, а в другій – колектив Діани Беке додав і ще вдвічі збільшив свій відрив. На перерву команди пішли за рахунку 16:10.

У другому таймі малюнок гри не змінився й домінування закарпаток продовжилося. Рівнянки так і не зуміли нав’язати серйозну боротьбу нашій команді, і гра завершилася переконливою перемогою СДЮШОР «Карпати» з рахунком 35:26.

Найрезультативнішими у складі команди-переможниці були Каріна Соскида (11 м’ячів), Каріна Товтин (7), Анастасія Смокоровська (6) та Юлія Дмитроченко (6). Анастасія Чепик і Анастасія Свистак здійснили по два точні кидки, а Анастасія Хома – один.

Друга гра

Повторна зустріч ужгородок та рівнянок була схожа на першу. Наші спортсменки зі стартових хвилин вийшли вперед і ні на мить не відпускали лідерство. Господарки надійніше діяли в обороні й були точнішими в нападі. Як підсумок, 9-очкова перевага вже після першого тайму (19:10).

На початку другої 30-хвилинки господарки збільшили перевагу до 12 точних кидків (26:14), проте згодом закарпатська команда дещо збавила оберти й дозволила гостям відіграти декілька м’ячів. Тож поєдинок завершився з рахунком 33:25.

Результативними діями у складі СДЮШОР «Карпати» відзначилися Каріна Соскида (12 м’ячів), Каріна Товтин (7), Анастасія Свистак (4), Анастасія Смокоровська (3), Юлія Дмитроченко (2), Анастасія Хома (1), Альона Швайка (1), Яна Дюгованець (1), Анастасія Чепик (1), Аксінія Колініченко (1).

Зазначимо, що в паралельній грі п’ятого туру Західної зони «Львівська Політехніка» на виїзді двічі обіграла «ДЮСШ №1-ХНУ» (22:15 та 32:23). «ЗУНУ-Енерго-ШВСМ» цей тур пропускав, оскільки в нашій групі непарна кількість команд.

Отож у першій половині першого етапу чемпіонату СДЮШОР «Карпати» здобула 10 очок і розташувалася на другій сходинці. Обійти львівський колектив буде дуже складно, тому, швидше за все, закарпатська команда сконцентрується на боротьбі за другу сходинку в групі.

У рамках наступного, 6-го, туру представниці Срібної землі на виїзді протистоятимуть «ЗУНУ-Енерго-ШВСМ», який у турнірній таблиці розташувався одразу за нашою командою (матчі заплановані на початок лютого 2022 року).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах