34055
13:43 24.122021

«Карпатівки» вибороли важливі очки

Спорт 5849

22–23 грудня відбулися поєдинки 9-го туру жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2021/22. Ужгородські «Карпати» на виїзді протистояли столичному «Спартаку».

Як ми вже повідомляли, закарпатські гандболістки ризикують завершити перший етап чемпіонату в нижній частині турнірної таблиці. Аби виправити ситуацію нашій команді необхідно брати якомога більше очок у двох заключних турах і сподіватися на осічки конкуренток.

9-й тур пройшов удало і представниці Срібної землі трохи наблизилися до своєї цілі, але вирішальний момент ще попереду. Та про все по черзі.

Перша гра. «Спартак» – «Карпати» – 24:28

На відміну від попередніх зустрічей киянок та закарпаток, цього разу колектив Любові Федоренко зумів скласти серйозну конкуренцію срібному призеру Суперліги. У першому таймі на майданчику була доволі рівна гра і на перерву команди відправилися за рахунку 12:14.

Господарки вдало провели стартовий відрізок другої половини матчу й відновив паритет (15:15). На щастя, наші спортсменки вчасно схаменулися і одразу ж повернули собі лідерство. «Карпатівки» усвідомлювали ціну перемоги й більше не дозволили супернику відігратися. Гості упевнено діяли у завершальній 15-хвилинці й довели справу до бажаного результату. Фінальна сирена зафіксувала результат 24:28.

Результативними кидками у складі нашої команди відзначилися Каріна Колодюк (6), Дарина Кот (5), Мілана Шукаль (4), Яна Готра (4), Каріна Соскида (3), Ольга Макаренко (3) та Анастасія Полєтаєва (3).

Друга гра. «Спартак» – «Карпати» – 23:28

Більша половина першого тайму проходила за рівної гри, а лідер у рахунку змінювався декілька разів. А от наприкінці першої 30-хвилинки команда Бориса Петровського відчутно додала і створила собі гандикап у п’ять м’ячів (10:15).

Перерва пішла більше на користь киянкам. Вони перебудувалися і вже на 40-й хв. зрівняли рахунок (17:17). За п’ятнадцять хвилин до завершення поєдинку знову був паритет (19:19), та далі слово взяли «карпатівки». Наприкінці зустрічі вони надійно відіграли в обороні й завдали достатню кількість результативних кидків задля перемоги. Підсумковий рахунок другого матчу – 23:28.

Найрезультативнішою у складі «Карпат» була Каріна Колодюк (на її рахунку 13 м’ячів). Також точні кидки зуміли завдати Мілана Шукаль (6), Яна Готра (3), Каріна Байрак (2), Валерія Нестеренко (2) та Анастасія Полєтаєва (2).

Увага закарпатських вболівальників була прикута також до матчу «Реал» (Миколаїв) – «Дніпрянка» (Херсон). Нашій команді необхідна була втрата очок миколаївками і це в підсумку сталося. Херсонки в обох матчах святкували перемоги (в першій грі з рахунком 27:24, а в другій – 25:22). Також у рамках 9-го туру відбулися ігри між львівською «Галичанкою» та столичним «ТНУ-ДЮСШ-21» (лідер чемпіонату двічі тріумфував із рахунками 39:18 та 37:17).

У заключному,10-му, турі першого етапу чемпіонату «карпатівки» відправляться у гості до «Галичанки», «Реал» на виїзді зустрінеться з «ТНУ-ДЮСШ-21», а «Дніпрянка» прийме «Спартак».

Аби завершити перший етап у топ-3, не залежно від результатів ігор за участі суперниць, нашій команді необхідно брати максимум очок у протистоянні з лідером Суперліги. Зробити це буде непросто, та наші гандболістки у цих матчах викладатимуться на повну.

Зазначимо, що матчі 10-го туру заплановані на кінець січня 2022 року.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах