34221
13:12 18.012022

Підготовку до другої частини сезону «Минай» розпочав із новим тренером

Спорт 3047

14 січня головна футбольна команда Закарпаття вийшла з відпустки і розпочала підготовку до другої половини сезону 2021/22.

Найбільшою інтригою під час зимової перерви було те, хто ж очолить закарпатську команду. Імена потенційних тренерів у ЗМІ звучали різні. Був серед них і колишній тренер «Олександрії». І ось у день виходу команди з відпустки ФК «Минай» зробив офіційну заяву, що керуватиме командою досвідчений український тренер – Володимир Шаран.

За період своєї тренерської кар’єри він устиг попрацювати з такими командами, як «Кривбас» (Кривий Ріг), «Зірка» (Кропивницький), «Закарпаття» (Ужгород), «Карпати» (Львів) та «Олександрією». Саме з останніми 50-річний фахівець досяг найбільшого успіху. Під керівництвом Шарана «Олександрія» пройшла шлях від учасника Першої ліги України до здобуття бронзових медалей української Прем’єр-ліги і виходу до групового етапу Ліги Європи.

В інтерв’ю клубній пресслужбі Володимир Богданович заявив, що команда знаходиться не на тій позиції, яку хотіли б бачити вболівальники і його тренерський штаб (до якого увійшли Вадим Чернишенко, Ігор Лучкевич та Андрій Новак) докладе максимум зусиль, аби поправити турнірне становище, оскільки пріоритетне завдання – залишитися в УПЛ.

Також фахівець зауважив, що команда доволі молода і вона прогресує. «Я передивився майже всі поєдинки за участі «Минаю». Команді трохи не вистачає фізичних кондицій і зіграності. Але тут є гравці хорошого рівня, про що свідчать і два нещодавні трансфери», – сказав Володимир Шаран.

Відзначимо, що лідери «Минаю» – Рустам Ахмедзаде і Олександр Петрусенко перейшли у закордонні клуби. Перший виступатиме за азербайджанський «Карабах», а другий – за угорський «Гонвед».

Окрім цього, новий наставник наголосив, що команда потребує підсилення практично у кожній ланці. Тож найближчим часом очікуємо на нових кваліфікованих футболістів.

Щодо самої підготовки до другої частини сезону, то в січні команда готуватиметься на Закарпатті, а в лютому полетить до Туреччини. Перший товариський матч «Минай» зіграє найближчої суботи, 22 січня. На виїзді колектив Володимира Шарана зустрінеться з представником Вищої ліги Угорщини – «Дебреценом» (наразі ця команда займає 9 місце у чемпіонаті). Другий спаринг минайці проведуть 28 січня. На штучному полі ужгородського стадіону «Авангард» колектив з УПЛ зустрінеться з географічним сусідом – ФК «Ужгород» (вони першу частину сезону завершили на 15 місці в Першій лізі України).

Зазначимо, що перший офіційний поєдинок у 2022 році «Минай» зіграє 25 лютого. У рамках 19-го туру УПЛ колектив Володимира Шарана прийматиме луганську «Зорю».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах