34329
15:13 31.012022

Ужгородські «Карпати» поступилися лідеру української Суперліги

Спорт 3028

Минулого тижня поновилася боротьба у жіночій Суперлізі України з гандболу сезону 2021/22. 28–29 січня у рамках 10-го туру ужгородські «Карпати» на виїзді протистояли львівській «Галичанці».

Якщо ще декілька років тому ці команди грали на рівних і саме між ними розігрувалося звання чемпіонок України, то тепер львів’янки беззаперечні лідерки чемпіонату, а ужгородки борються за срібні/бронзові медалі. Беззаперечними фаворитками протистоянь були господарки майданчика.

Якщо на стартових хвилинах першої зустрічі на майданчику була рівна гра, то далі ініціативою володіла «Галичанка». Львів’янки краще оборонялися і результативніше діяли в нападі, завдяки чому зуміли здобути бажаний результат. Після першої половини зустрічі рахунок був 16:12, а на момент фінальної сирени становив – 29:23.

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися Дарина Кот (8 м’ячів), Каріна Байрак (4), Каріна Колодюк (4), Анастасія Полєтаєва (3), Мілана Шукаль (2) і Вероніка Фучко (2).

Повторна зустріч між цими командами проходила за подібним сценарієм. За підсумками першого тайму господарки випереджали гостей на три точні кидки (12:9), а після перерви колектив Віталія Андронова збільшив гандикап до семи м’ячів (27:20)

Точними кидками у складі закарпатського ГК відзначилися Каріна Байрак (7 м’ячів), Дарина Кот (6), Ольга Макаренко (3), Каріна Колодюк (3) і Тетяна Олійник (1).

Зазначимо, що в паралельних матчах 10-го туру миколаївський «Реал» на виїзді обіграв столичний «ТНУ-ДЮСШ-21» (41:20 та 41:16), а херсонська «Дніпрянка» в рідних стінах перемогла київський «Спартак» (29:20 та 28:21).

На цьому завершився перший етап змагань. Вже за декілька днів розпочнеться другий раунд, під час якого команди проведуть ще 10 турів (та цього разу один тур складатиметься тільки з одного поєдинку). Далі за підсумком набраних очок (під час обох етапів) буде визначений чемпіон та двоє призерів.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах