34458
15:31 14.022022

Закарпатські гандболісти гостювали в Одесі

Спорт 3007

Підійшов до завершення перший етап української гандбольної Суперліги серед чоловічих команд сезону 2021/22. 12 лютого у рамках перенесеного матчу 12 туру «Карпати-ШВСМ» на виїзді протистояли «Одесі».

Розраховувати на очки у цій грі було складно, адже в суперниках була третя команда чемпіонату. Одеський ГК має кращий підбір виконавців, а також володіє чималим багажем досвіду. А от закарпатська команда тільки цього сезону дебютувала на найвищому рівні.

Це була друга зустріч «Карпат-ШВСМ» та «Одеси». Ще в жовтні минулого року колектив Віталія Уманця у рідних стінах зазнав поразки з рахунком 23:45. А от у виїзній грі було завдання нав’язати супернику боротьбу.

І розпочиналося все для нашої команди досить непогано. Закарпатські гандболісти злагоджено діяли в обороні і в перші чотири хвилини зберігали свої ворота неушкодженими. Натомість самим удалося провести результативну атаку. Та, як показав час, такий перебіг подій доволі швидко змінився і вже на 6-й хв. одесити вийшли вперед (2:1). За хвилину карпатівці відновили паритет, та згодом знову пропустили і вже не відігравалися.

Із плином часу господарі майданчика набирали хід і на екваторі першого тайму були попереду – 9:5. Закарпатці намагалися не відставати від суперника, та клас давався взнаки. На перерву команди відправилися за рахунку 21:9.

Якщо на початку першої 30-хвилинки перший м’яч було важко закинути господарям, то на старті другої – гостям. Протягом восьми хвилин представники Срібної землі не здійснили жодного результативного кидка. Тим часом одесити нарощували свою перевагу. У підсумку гра завершилася розгромною перемогою «Одеси» з рахунком 38:21.

Результативними діями у складі команди-гостей відзначилися: Ярослав Котюк (8 м’ячів), Ярослав Феєр (4), Станіслав Кириленко (3), Павло Савицький (3), Костянтин Красюн (2) і Нікіта Семидоцький (1).

Хочеться відзначити, що гравець «Карпат-ШВСМ» Ярослав Котюк – очолює бомбардирську гонку Суперліги. У 14 поєдинках наш гандболіст закинув 134 м’ячі, що на один більше, ніж у найближчого переслідувача – представника «Одеси» Дениса Саварина.

На цьому перший етап чемпіонату для закарпатських гандболістів завершився. Згідно з продемонстрованими результатами, наша команда потрапила до групи Б, де боротиметься за 5–8 місця.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах