34495
17:00 15.022022

Українські спортсмени продовжують боротися за медалі

Спорт 5085

У столиці Китайської Народної Республіки – Пекіні – тривають XXIV зимові Олімпійські ігри.

На жаль, поки в скарбничці української олімпійської збірної медалей немає, та наші спортсмени намагаються виправити цю ситуацію і прагнуть піднятися на п’єдестал пошани.

Як ми нещодавно повідомляли, Закарпаття на престижних світових змаганнях представлене п’ятьма спортсменами. Двоє з них уже завершили свої виступи. Це сноубордистка Аннамарі Данча та гірськолижниця Анастасія Шепіленко. Остання нещодавно продемонструвала 37-й результат у супергіганті, а от у слаломі фінішувати їй не вдалося.

Ще в одній дисципліні виступив гірськолижник Іван Ковбаснюк. Спортсмен із Рахівщини був 14-м у комбінації. Відзначимо, це найкращий результат для українських спортсменів у комбінації з Нагано 1998 року. Також незабаром Іван виступить у четвертій для себе дисципліні – слаломі.

Свої перші старти на цій Олімпіаді провела і біатлоністка Анастасія Меркушина. У спринті представниця Срібної землі показала 24-й час, а в гонці переслідуванні – 25-й. Попереду в неї естафета, де в українок є шанси на успіх.

Таки вдалося дебютувати на престижних світових змаганнях берегівцю Олександру Окіпнюку. Нещодавно наш спортсмен здав позитивний тест на Covid-19 і був відправлений на самоізоляцію. Через це український фристайліст не міг нормально підготуватися до стартів. Та попри це, після одужання, у кваліфікації (дисципліна – акробатика) закарпатець продемонстрував високий рівень майстерності та в другій спробі чудово виконав стрибок й цілком заслужено пройшов до фіналу. Також там виступить ще один українець – тріумфатор попередніх Олімпійських ігор – Олександр Абраменко.

Зазначимо, що XXIV зимові Олімпійські ігри триватимуть до неділі, 20 лютого. Вболіваймо за наших спортсменів і сподіваймося, що без медалей українці не залишаться.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах