34578
14:26 21.022022

Без медалей на зимових Олімпійських іграх Україна не залишилася

Спорт 5111

У неділю, 20 лютого, у Пекіні відбулася церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор.

Протягом більш ніж двох тижнів точилася напружена та безкомпромісна боротьба у 15 видах спорту. Загалом було розіграно 109 комплектів нагород. Відрадно, що Україна зуміла вибороти хоча б одну медаль.

На жаль, саме закарпатським спортсменам піднятися на п’єдестал пошани не вдалося. У завершальні дні Олімпіади троє представників Срібної землі провели свої заключні старти.

Біатлоністка Анастасія Меркушина у естафеті (разом з Іриною Петренко, Юлією Джимою та Оленою Білосюк) посіла 7 місце. Свій етап закарпатка провела доволі непогано і змогла підняти нашу команду з 12 позиції на 8, та на заключному етапі капітан збірної відіграла тільки одну позицію і на фініші українки опинилися сьомими.

Чудові результати на XXIV зимових Олімпійських іграх демонстрував Іван Ковбаснюк. На трьох попередніх стартах представник Рахівщини бив рекорди, а от у заключних змаганнях, слаломі, наш гірськолижних не зумів фінішувати.

До активу цю Олімпіаду може собі внести берегівець Олександр Окіпнюк. Як ми вже повідомляли, закарпатський фристайліст зумів пробитися до фіналу в дисципліні – акробатика. Там він зайняв 9 місце, що є доволі хорошим результатом.

Відзначимо, що саме в цій дисципліні Україна здобула свою єдину медаль. У суперфіналі миколаївець Олександр Абраменко виконав стрибок зі складністю 5.0 (за нього йому судді нарахували 116.5 бала). Такий результат дозволив Абраменку посісти другу сходинку на п’єдесталі пошани. Нагадаємо, що на попередніх Олімпійських іграх Олександр Абраменко був першим.

Виборовши одну срібну нагороду, Україна посіла 25 місце у медальному заліку. А найкраще на XXIV зимових Олімпійських іграх виступили норвежці (16 золотих, 8 срібних і 13 бронзових медалей), німці (12 золотих, 10 срібних і 5 бронзових медалей) та китайці (9 золотих, 4 срібні і 2 бронзові медалі).

Зазначимо, що наступна зимова Олімпіада відбудеться в італійських містах Мілан і Кортіна-д’Ампеццо з 6 до 22 лютого 2026 року.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах