34581
19:47 21.022022

Закарпатські гандболістки пробилися до Фіналу чотирьох Кубка України. Фото

Спорт 21537

18–19 лютого в ужгородському СК «Юність» відбулися поєдинки 1/4 фіналу Кубка України з гандболу серед жіночих команд між місцевими «Карпатами» та «ЗУНУ-Енерго» (Тернопіль).

Протистояння цієї стадії змагань складаються з двох ігор. За домовленістю команд обидва матчі відбулися на майданчику закарпатського ГК. Наш колектив був абсолютним фаворитом протистояння, оскільки у гості до срібного призера Суперліги завітав представник другого за силою гандбольного дивізіону України.

Перша гра

Попри різний клас команд, перша половина зустрічі вийшла доволі рівною. Але не так суперник добре грав, як наші гандболістки багато помилялися. Велика кількість нереалізованих кидків призвела до того, що на перерву закарпатки пішли, володіючи тільки 2-очковою перевагою (20:18).

15-хвилинний перепочинок пішов на користь «Карпатам» і в другому таймі вони продемонстрували куди кращу гру. Наші спортсменки надійніше оборонялися і результативніше діяли в нападі, завдяки чому здобули впевнену перемогу з рахунком 47:28.

Точними кидками у складі ужгородської команди відзначилися Каріна Колодюк (13 м’ячів), Дарина Кот (8), Мілана Шукаль (6), Ольга Макаренко (4), Анастасія Полєтаєва (4), Каріна Байрак (3), Анастасія Свистак (3), Каріна Соскида (2), Валерія Нестеренко (2) та Вероніка Фучко (2).

Друга гра

У повторному поєдинку часу для «розкачки» закарпаткам не знадобилося. Вони зі стартових хвилин заволоділи ініціативою і впевнено контролювали хід зустрічі. Після першого тайму підопічні Бориса Петровського відзначилися перевагою у 13 м’ячів (24:11), а на момент фінального свистка гандикап сягнув 22 голів (48:26).

Вагомий внесок у перемогу свого ГК зробили Каріна Колодюк (9 результативних кидків), Мілана Шукаль (8), Дарина Кот (8), Каріна Байрак (6), Каріна Соскида (6), Аліса Петрів (4), Ольга Макаренко (3), Валерія Нестеренко (3) і Софія Гончаренко (1).

Здобувши дві звитяги із загальним рахунком 95:54, «Карпати» пройшли до Фіналу чотирьох. Туди також пробилися херсонська «Дніпрянка» та миколаївський «Реал», які перемогли столичний «Спартак-ШВСМ» (33:21 та 32:17) і «Рівне-ДЮСШ №4» (41:23 та 48:28) відповідно. Також за Кубок України змагатимуться чинні володарки трофею – представниці львівської «Галичанки», які автоматично пройшли чвертьфінальну стадію. Боротьба обіцяє бути цікавою, оскільки зійдуться чотири найсильніші жіночі колективи України.

Зазначимо, що Фінал чотирьох запланований на 28–29 травня. Місце проведення буде визначено після розгляду заявок кандидатів на проведення матчів.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини