34623
13:40 5.032022

Українці вдало стартували на XIII зимових Паралімпійських іграх

Спорт 7797

Вчора, 4 березня, у Пекіні відбулася урочиста церемонія відкриття зимових Паралімпійських ігор 2022. А сьогодні, 5 березня, пройшов перший змагальний день.

Участь у XIII зимових Паралімпійських іграх беруть понад 600 спортсменів з інвалідністю. До складу збірної України увійшли 29 спортсменів, серед яких 20 спортсменів-паралімпійців та 9 спортсменів-гайдів, які змагатимуться у двох видах спорту – лижних перегонах та біатлоні. Загалом буде розіграно 78 комплектів нагород.

У перший змагальний день українці приємно вразили і вибороли одразу 7 медалей (3 золоті, 3 срібні та 1 бронзову). Всі нагороди були здобуті в одній дисципліні – парабіатлоні.

«Золото» в активі Григорія Вовчинського (спринт, стоячи), Оксани Шишкової (спринт, порушення зору) та Віталія Лук’яненка (спринт, порушення зору). «Срібло» вибороли Тарас Радь (спринт, сидячи), Людмила Ляшенко (спринт, стоячи) та Олександр Казік (спринт, порушення зору), а «бронзу» – Дмитро Суярко (спринт, порушення зору).

Такий чудовий результат дозволив Україні очолити медальний залік. На другому місці йде Китай (2 золоті, 3 срібні та 3 бронзові медалі), а на третьому – Канада (по одній золотій, срібній та бронзові медалі).

Змагання триватимуть до 13 березня. Того ж дня відбудеться і церемонія закриття зимових Паралімпійських ігор 2022.

Зауважимо, що Міжнародний паралімпійський комітет усунув російських та білоруських спортсменів від участі у зимових Паралімпійських іграх у Пекіні.

Нагадаємо, що на попередній, ХІІ, зимовій Паралімпіаді національна паралімпійська збірна України здобула 22 медалі (7 золотих, 7 срібних, 8 бронзових) і зайняла шосте місце у медальному заліку.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах