34630
12:17 7.032022

Даяна Ястремська – фіналістка престижного тенісного турніру в Ліоні

Спорт 3685

Українська тенісистка Даяна Ястремська на турнірі WTA-250 в Ліоні (Франція) продемонструвала високий рівень майстерності й змогла дійти до фіналу.

У стартовому раунді (1/16 фіналу) її суперницею була румунка Ана Богдан. Перший сет українка програла з рахунком 3:6, а от у двох наступних сетах зуміла зібратися і схилила шальки терезів на свою користь (двічі був зафіксований ідентичний рахунок 7:6).

В 1/8 фіналу Даяна Ястремська здолала іспанку Крістіну Буксу. Підсумковий рахунок зустрічі – 6:2, 6:3.

У рамках 1/4 фіналу представниця України зійшлася з італійкою Ясміною Паоліні. Обидва сети завершилися на користь нашої тенісистки. Перший з рахунком 6:4, а другий – 7:6.

У боротьбі за вихід до фіналу Даяні Ястремській протистояла румунка Сорана-Міхаела Кирстя. У двох стартових сетах спортсменки обмінялися перемогами (спочатку з рахунком 7:6 тріумфувала українка, а згодом з рахунком 4:6 – румунка). Отож ім’я переможниці визначалося у третьому сеті. Краще його провела наша співвітчизниця. Вона перемогла 6:4 і пробилася до головного поєдинку турніру.

У боротьбі за титул українка зійшлася з китаянкою Чжан Шуай. Перший сет наша спортсменка виграла (6:3), а от у двох наступних зазнала фіаско (3:6, 4:6) і зупинилася за крок до титулу.

Та вже сам вихід до фіналу можна вважати успіхом. Удалі результати на турнірі у Ліоні дозволили Даяні Ястремській піднятися на 103 місце у світовому рейтингу.

«Весь тиждень я билася на корті не тільки за себе, а й за свою країну. Усі призові гроші, які я отримала тут (прим. авт. – майже 15 000 євро), я передам українським фондам для допомоги країні.

Якщо українці бачать мене, я хочу сказати, що ви дуже сильні, у вас неймовірний дух. Я намагаюся битися за Україну. Хочу подякувати абсолютно кожній людині з України, яка стоїть за нашу країну, за те, що показуєте, який у нас сильний дух. Слава Україні», – сказала Даяна Ястремська.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини