34668
19:05 12.032022

Волейбольний спортивний клуб угорського міста Бейкешчаба передасть дитячому будинку на Закарпаття пів мільйона форинтів

Спорт 3892

Про благодійну ініціативу спортсмени повідомили під час пресконференції.

«Волейбольний спортивний клуб м. Бейкешчаба завжди був відданий питанням благодійності, а надзвичайний стан, викликаний війною в сусідній країні, спонукав клуб до рішучих дій. Результативність гри та пов’язаний із цим тиск – це частина повсякденного життя спортсменів, гравцям, команді та керівництву клубу доводиться жити з цим. Але це ніщо порівняно з тим, що переживають ті люди, які змушені залишати свої домівки. Саме про це я розмірковував, коли прямував на сьогоднішню пресконференцію й бачив біженців, зокрема чималу кількість дітей, у Будапешті, від чого стискається серце. Тоді я відчув і зрозумів, що потрібно діяти!» – повідомив голова спортивного клубу Адам Баран, розповідаючи про згадану ініціативу.

Волейбольна команда клубу в суботу змагатиметься за «бронзу» Кубка Угорщини. Між командами – учасницями фіналу Кубка Угорщини буде розподілено грошовий приз у розмірі 15 мільйонів форинтів: клуби-переможці отримають 4 млн, срібні медалісти – 2 млн, бронзові – 1 млн, а володарі 4-го місця – пів мільйона форинтів.

Згідно з рішенням клубу, 500 тис. форинтів з грошової премії спортсмени передадуть на Закарпаття дитячому будинку милосердя «Добрий самаритянин», що в селі Велика Добронь.

«Наш клуб уже багато років контактує із соціальним працівником Шандором Боняї, який допомагає роботі Великодоброньського дитячого будинку на Закарпатті. Клуб попросив його допомогти з координацією та втіленням у життя цієї ініціативи», – повідомили спортсмени.

Шандор Боняї, у свою чергу, наголосив, що допомога в ці важкі часи особливо важлива. «У дитячому будинку наразі перебуває близько сотні малолітніх дітей. На жаль, повсякденне життя в нинішній ситуації стало ще складнішим, – додав соціальний працівник. – Окрім матеріальної допомоги, чекаємо і на продукти харчування, гігієнічні засоби».

Волейбольний спортивний клуб «Бейкешчаба» 17 березня зіграє в чвертьфінальному матчі ліги. На місці поєдинку також працюватиме пункт збору допомоги.

Пожертви будуть доправлені дітям на Закарпаття особисто представниками спортивного клубу, додають спортсмени.

Джерело: origo.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах