34676
19:49 14.032022

Нашим тенісисткам не вдалося досягти хороших результатів

Спорт 9290

З 9 до 20 березня в Індіан-Веллсі (США) проводиться основна сітка турніру WTA 1000.

Україну на престижних змаганнях представляли п’ятеро тенісисток – Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Марта Костюк, Леся Цуренко та Ангеліна Калініна.

Леся Цуренко – єдина з наших спортсменок, якій довелося проходити кваліфікацію, аби потрапити в основну сітку. На жаль, виконати поставлене перед нею завдання вона не змогла.

Інша наша тенісистка – Даяна Ястремська – припинила боротьбу вже в 1/64 фіналу. Протистояла українці француженка Каролін Гарсія. Перший сет наша співвітчизниця програла 4:6, а в другому перемогла – 7:6. У вирішальній частині поєдинку Даяна була попереду 4:2, але розвинути успіх не змогла. Її суперниця наприкінці двобою додала й вирвала перемогу (5:7).

Успішно подолали перший раунд змагань Ангеліна Калініна та Марта Костюк. Ангеліна впевнено обіграла француженку Клару Бюрель (6:3, 6:2). Марті було важче. Її суперницею виявилася колишня українка, а нині представниця Бельгії – Марина Заневська. Гра була цікавою і тримала в напрузі протягом трьох годин. Два стартові сети доходили до тай-брейку. У першому випадку перемогла Марина Заневська, а в другому – Марта Костюк. У третьому сеті українка продемонструвала характер і все ж вирвала перемогу (7:5).

Але вже в 1/32 фіналу Марту Костюк зупинила бельгійка Елізе Мертенс (рахунок матчу – 2:6, 1:6). Ангеліна Калініна на цій стадії змагань поступилися полячці Ігі Свьонтек (7:5, 0:6, 1:6).

Щодо першої ракетки України, Еліни Світоліної, то згідно з високим рейтингом вона стартувала з другого раунду, а її суперницею стала британка Гаррієт Дарт. Початок матчу був за українкою. У першому сеті Еліна святкувала перемогу 6:2, а в другому поступилася з рахунком 3:6. Більше сил на вирішальну частину зустрічі залишилося в британки. Поєдинок завершився її перемогою з рахунком 3:6.

На жаль, на цьому турнірі українські тенісистки наших сподівань не виправдали. Жодна з них не зуміла пробитися бодай до 1/16 фіналу. Та віримо, що їхні найбільші перемоги ще попереду.

Зазначимо, що паралельно в Індіан-Веллсі також проходить чоловічий турнір(ATP). У кваліфікаційних раундах змагався українець Ілля Марченко, та пробитися до основної сітки йому не вдалося.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах