34679
19:55 14.032022

Українці продемонстрували чудовий результат на XIII зимовій Паралімпіаді

Спорт 5098

13 березня в Пекіні завершилися XIII зимові Паралімпійські ігри. Наша збірна цього року здобула рекордну кількість медалей (29!).

Ми вже повідомляли на нашому сайті про медалістів перших семи змагальних днів. Тепер розповімо вам про тих, хто піднімався на п’єдестал пошани 12–13 березня.

У рамках восьмого змагального дня, 12 березня, в лижних перегонах вільним стилем на 10 км (стоячи) «золото» здобула Олександра Кононова, а «бронзу» – Ірина Буй. На третю сходинку п’єдесталу пошани піднімався також Дмитро Суярко (лижні перегони, 2.5 км, вільним стилем; з вадами зору).

А в останній день Паралімпіади українці перемогли в естафеті з лижних перегонів на дистанції 4х2.5 км: Дмитро Суярко, Григорій Вовчинський, Василь Кравчук та Анатолій Ковалевський.

Загалом Україна здобула 29 медалей (11 золотих, 10 срібних і 8 бронзових), що є новим рекордом. У медальному заліку синьо-жовта дружина посіла друге місце, поступившись тільки господарям змагань – збірній Китаю (18 золотих, 20 срібних і 23 бронзових нагород).

Відзначимо також, що в українській паралімпійській збірній 9 мультимедалістів. Найбільше нагород цього разу здобула харків’янка Оксана Шишкова: на її рахунку 3 золоті та 2 срібні медалі.

Наступна зимова Паралімпіада відбудеться в італійських містах Мілан та Кортіна-д’Ампеццо 6–22 лютого 2026 року.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах