34705
13:27 21.032022

Закарпатський фехтувальник тріумфував на міжнародних змаганнях

Спорт 6791

19–20 березня у столиці Швеції, Стокгольмі, відбувся міжнародний турнір з фехтування на шпагах Challenge Eugene Fillol 2022.

Хочеться відзначити, що організатори та учасники змагань висловили свою солідарність з українським народом у боротьбі проти агресора й під час церемонії відкриття вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у війні в Україні. А в спорткомплексі, де відбувався турнір, був розміщений пункт прийому пожертв на діяльність Червоного Хреста.

Загалом участь у змаганнях узяли близько ста фехтувальників з різних країн Європи. На турнір завітало чимало іменитих спортсменів, тож боротьба обіцяла бути доволі конкурентною.

У перший змагальний день, 19 березня, відбувся кваліфікаційний раунд. Ужгородець Анатолій Герей упевнено подолав сито відбору і кваліфікувався до основної таблиці 64.

Наступного дня наш фехтувальних також демонстрував високий рівень майстерності й впевнено проходив своїх суперників. У фіналі представник Срібної землі зійшовся з данцем Патріком Йоргенсеном, який 2015 року став бронзовим призером чемпіонату світу, а 2019-го здобув «срібло» на чемпіонаті Європи. Анатолій продемонстрував хорошу техніку, виявив велику жагу до перемоги і доволі впевнено здолав міцного суперника. Підсумковий рахунок зустрічі – 15:9.

У коментарі «Карпатському об’єктиву» Анатолій Герей зазначив, що після завершення XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо він тимчасово переїхав до Осло (Норвегія), оскільки зараз представляє клуб Njård.

«На змаганнях у Стокгольмі в мене була одна мета – перемогти і в разі успіху допомогти призовими коштами українській армії, яка мужньо та героїчно захищає всіх нас. Наш клуб збирає гроші, які також підуть на допомогу Україні. Уже за кілька днів удалося зібрати понад 5 тис. євро», – розповів Анатолій.

Вітаємо нашого фехтувальника з перемогою та бажаємо удачі в наступних змаганнях.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах