34715
14:15 22.032022

Семеро українських футболістів пробилися до чвертьфіналів престижних європейських турнірів

Спорт 6204

Минулого тижня відбулися матчі-відповіді 1/8 фіналу в Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.

Андрій Ярмоленко. Фото ФК «Вест Гем»

Попри те, що жодна українська команда не змогла пробитися в плей-оф єврокубків, нам є кого підтримувати, оскільки чимало наших футболістів виступають за сильні європейські команди.

Ліга чемпіонів

Почнемо з найпрестижнішого клубного турніру світу – Ліги чемпіонів. До плей-оф зуміли вийти троє українців – Олександр Зінченко з «Манчестер Сіті» (Англія), Роман Яремчук з «Бенфіки» (Португалія) та Андрій Лунін з «Реалу» (Іспанія).

«Манчестер Сіті» на цій стадії змагань зустрічався з португальським «Спортінгом». У першому матчі команда Олександра Зінченка перемогла 5:0, а в повторній грі розписала нульову нічию. Тож за сумою двох матчів далі пройшли саме англійці. У першому поєдинку наш футболіст вийшов на поле на 61-й хв., а в другому – відіграв від стартового до фінального свистка. На жаль, результативними діями Зінченко не відзначився.

«Бенфіка» в суперники отримала нідерландський «Аякс». Український форвард Роман Яремчук зробив вагомий внесок у звитягу своєї команди, відзначившись у першому матчі, який завершився внічию – 2:2. Для цього йому знадобилося 10 хв. після виходу на заміну на 62-й хв. У повторній грі «Бенфіка» перемогла 0:1 і пройшла далі. Яремчук зіграв трохи більше 20 хв., але змінити рахунок на табло цього разу не зміг.

А «Реал» із Андрієм Луніним, який обидва матчі провів на лаві для запасних, пройшов французький «ПСЖ». На виїзді іспанці поступилися 0:1, а от удома перемогли 3:1 (загальний рахунок протистояння – 3:2 на користь мадридців).

Отож усі троє українських футболістів зі своїми закордонними командами зуміли пройти до чвертьфіналу.

У рамках 1/4 фіналу зустрінуться:

«Челсі» (Лондон, Англія) – «Реал» (Мадрид, Іспанія),

«Бенфіка» (Лісабон, Португалія) – «Ліверпуль» (Англія),

«Манчестер Сіті» (Манчестер, Англія) – «Атлетико» (Мадрид, Іспанія),

«Вільярреал» (Іспанія) – «Баварія» (Мюнхен, Німеччина).

Ліга Європи

У другому за значущістю клубному турнірі Європи українські вболівальники підтримують англійський «Вест Гем» та італійську «Аталанту», за які виступають Андрій Ярмоленко і Руслан Маліновський відповідно.

«Вест Гему» в суперники дістався 6-разовий тріумфатор цього турніру – іспанська «Севілья». У виїзній грі англійці поступилися 0:1. Наш футболіст на полі не з’являвся. А в домашній грі англійський клуб переміг 2:0 і пробився до наступного раунду змагань. Андрій Ярмоленко вийшов на поле на 88-й хв. і в екстра-таймі забив переможний м’яч.

«Аталанта» в рамках 1/8 фіналу протистояла німецькому «Баєру». Удома команда Руслана Маліновського перемогла 3:2. Український футболіст за 69 хв. перебування на полі відзначився голом і віддав дві результативні передачі. Свою міць італійці продемонстрували і в повторній грі, здобувши мінімальну звитягу 0:1. Українець грав до 65-ї хв., та вписати своє ім’я в графу «забиті м’ячі» не зміг.

Таким чином українське представництво в цьому турнірі змін не зазнає. Обидва наші футболісти крокують далі.

У рамках 1/4 фіналу зустрінуться:

«Лейпциг» (Німеччина) – «Аталанта» (Бергамо, Італія),

«Айнтрахт» (Франкфурт, Німеччина) – «Барселона» (Іспанія),

«Вест Гем» (Лондон, Англія) – «Ліон» (Франція),

«Брага» (Португалія) – «Рейнджерс» (Глазго, Шотландія).

Ліга конференцій

Чеська «Славія», за котру виступають одразу двоє українців, у домашній грі 1/8 фіналу перемогла австрійський «ЛАСК» з рахунком 4:1, а в гостях поступилася – 3:4. За сумою двох матчів (7:5) далі пройшли чехи. Максим Таловеров провів обидва матчі від дзвінка до дзвінка, а от Тарас Качараба на полі не з’являвся.

На жаль, Роман Безус з бельгійським «Гентом» пройти стадію 1/8 фіналу не змогли. Їх зупинив грецький «ПАОК». На виїзді бельгійці програли 0:1, а вдома поступилися 1:2. У першому матчі Роман Безус не грав, а повторному з’явився на полі на 82-й хв., та відзначитися результативними діями не зміг.

У рамках 1/4 фіналу зустрінуться:

«Буде-Глімт» (Буде, Норвегія) – «Рома» (Італія),

«Феєнорд» (Роттердам, Нідерланди) – «Славія» (Прага, Чехія),

«Марсель» (Франція) – «ПАОК» (Салоніки, Греція),

«Лестер» (Англія) – «ПСВ» (Ейндговен, Нідерланди).

Отож у чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій пробилися відразу семеро українців. Матчі цієї стадії змагань відбудуться у квітні.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах