34734
15:00 28.032022

Закарпатська гандболістка допомогла своїй команді здолати потужного суперника

Спорт 7722

26 березня в чеському місті Годонін провели перший півфінальний матч Європейського Кубка ЄГФ серед жіночих команд сезону 2021/22 між львівською «Галичанкою» та іспанським ГК «Рокаса Гран Канарія».

Ця гра мала відбутися в місті Лева, але через війну в нашій країні перше протистояння перенесли на нейтральний майданчик. В Україні в «Галичанки» не було змоги проводити повноцінний тренувальний процес. Чеський ГК «Годонін», з яким львів’янки зустрічалися в 1/32 фіналу, запросив українок до себе. На їхню пропозицію «Галичанка» пристала й вирушила до Чехії.

Протягом трьох тижнів українська команда готувалася до гри з іспанками. Крім тренувань, був проведений товариський матч із місцевою командою. У ньому львів’янки здобули вольову перемогу з рахунком 29:22 (12:15).

Перед важливим єврокубковим матчем головний тренер «Галичанки» Віталій Андронов зазначив, що важливо вивести команду з непростого психологічного стану. Як потім показала гра, це тренерському штабу вдалося.

«Рокаса Гран Канарія» – дуже потужна команда. Вона вважалася фаворитом як першого поєдинку, так і двоматчевого протистояння загалом. Та українки за підтримки чеських уболівальників склали серйозну конкуренцію і здобули яскраву перемогу.

Львів’янки добре стартували і вже на 7-й хв. зустрічі були попереду – 5:2. Тривалий час їм удавалося втримувати лідерство, та згодом іспанки наздогнали українок, а на 21-й хв. вийшли вперед (8:9). Такий хід зустрічі не влаштовував команду Віталія Андронова, тож за декілька хвилин вона відновила перевагу й пішла на перерву, будучи попереду 12:11.

Друга половина зустрічі вийшла менш результативною. Обидві команди припускалися чималої кількості помилок у нападі, а от в обороні діяли доволі злагоджено. Варто відзначити хорошу гру воротарів обох ГК, на рахунках яких декілька чудових сейвів.

Як і належить матчам такого рівня, інтрига зберігалася до фінальної сирени. На 53-й хв. «Галичанка» втратила лідерство, а ще через хвилину відставала на два м’ячі (16:18). Та на завершальних хвилинах українки продемонстрували характер і під ендшпіль поєдинку вирвали перемогу. Підсумковий рахунок зустрічі – 20:19.

Відзначимо, що важливу роль у перемозі нашої команди відіграла закарпатка Анастасія Мелекесцева. Вона допомагала своїм партнеркам як у нападі, так і в обороні, а також зуміла закинути два важливі м’ячі.

Результативними діями у складі львівського ГК відзначилися також: Тетяна Поляк 4 (м’ячі), Марина Маркевич (4), Марина Коновалова (4), Діана Дмитришин (3), Катерина Козак (2) та Ірина Прокоп’як (1).

Матч-відповідь між цими колективами відбудеться 3 квітня в Іспанії. Українській команді буде непросто, та сподіваємося, що наші гандболістки зможуть здійснити сенсацію і пройдуть до фіналу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах