34737
15:28 28.032022

Піднятися на п’єдестал пошани нашим юним олімпійцям не вдалося

Спорт 4775

20–25 березня у Вуокатті (Фінляндія) проходив ХV Зимовий Європейський юнацький Олімпійський фестиваль.

Свої спортивні навички на престижному заході демонстрували близько тисячі юних олімпійців із 44 країн Європи. Україну представляли 25 спортсменів.

Наші хлопці та дівчата змагалися в біатлоні, лижних гонках, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках з трампліна, шорт-треку та фігурному катанні.

Українські юні олімпійці намагалися продемонструвати якнайкращий результат і здобути медалі. Деякі з них були дуже близькими до цього, однак у вирішальний момент чогось бракувало.

Хороший шанс на нагороду мав Олександр Лісогор. У лижних перегонах класичним стилем на дистанції 7.5 км він показав 5-й результат.

У шорт-треку на дистанції 500 м Єлизавета Сидорко була 8-ю, а Ксенiя Адаменко – 9-ю.

Також до топ-10 пробилися Данило Бергін (9-те місце в шорт-треку на дистанції 1 км), Тетяна Пилипчук (10-ме мiсце в стрибках з трампліна) та змішана команда України в шорт-треку в естафеті на 3 км (підсумкове 10-те місце).

Засмучуватися через те, що українці не потрапили на п’єдестал пошани, не варто, оскільки в юних олімпійців усе ще попереду. А на змаганнях у Фінляндії вони перш за все здобули неоціненний досвід.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах