34790
13:52 8.042022

Мукачівський голкіпер захищав ворота «Динамо» (Київ) U-19

Спорт 7414

Вчора, 7 квітня, у Бухаресті (Румунія) відбувся поєдинок 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА сезону 2021/22 між київським «Динамо» U-19 та однолітками лісабонського «Спортінга».

Фото з офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ)

У зв’язку з війною в нашій країні, юнацька команда «Динамо» не мала змоги проводити повноцінний тренувальний процес, тож було прийнято рішення тимчасово перебратися до сусідньої Румунії. У Бухаресті підопічні Ігоря Костюка крім тренувань також проводили й товариські матчі. Та за відсутності офіційний ігор підійти до важливого матчу в оптимальній формі було складно. До того ж і психологічний стан у наших молодих футболістів, м’яко кажучи, не найкращий.

Закарпатським любителям футболу спостерігати за цією грою було цікаво, адже в дії можна було побачити нашого молодого і перспективного голкіпера Руслана Нещерета, який родом з Мукачева.

Щодо гри, то суперник зі стартових хвилин взяв м’яч під свій контроль і вже на 2-й хв. повів у рахунку (результативним ударом відзначився Діогу Кабрал). На жаль, Руслан Нещерет врятувати свою команду не зумів. А от на 19-й хв. закарпатець нівелював дуже небезпечний удар Родрігу Рібейру. Доволі швидко юні «динамівці» пропустили вдруге. На 28-й хв. Діогу Кабрал оформив дубль і значно ускладнив шанси нашої команди на порятунок.

Але й на цьому «Спортінг» не зупинявся і продовжував тиснути на ворота української команди. На 31-й хв. небезпечного удару головою завдавав Шику Ламба, однак м’яч у цьому епізоді полетів повз ворота. Ще одну нагоду для взяття воріт мав Мігель Меніну, але його прицільний удар парирував Руслан Нещерет.

Щодо української команди, то вона, граючи другим номером, до перерви тільки двічі загрожувала воротам гостей. Причому обидва рази зі стандартів. На 8-й хв. штрафний виконував Володимир Бражко, а на 37-й – Самба Діалло. Як в одному так і в другому випадку вдало зіграв голкіпер.

Ігор Костюк у перерві матчу знайшов правильні слова для своїх підопічних і в другій половині зустрічі українці заграли значно краще. Минуло три хвилини після поновлення гри і наша команда заробила пенальті (захисники «Спортінга» не за правилами зупинили Назара Волошина). До м’яча підійшов Володимир Бражко і через хвилину рахунок став 1:2.

У період з 57-ї до 72-ї хв. лісабонці тричі загрожували нашим воротам, але удари Мігеля Меніну та Гонсалу Ештевеша були неточними, а постріл Діогу Кабрала зупинила поперечина воріт.

У завершальній 10-хвилинці «динамівці» з усіх сил намагалися відігратися і нагоди для цього виникали. Зокрема, на 80-й хв. небезпечного удару здалеку завдавав Володимир Бражко, та м’яч пролетів повз ворота. А на 81-й хв. чудова нагода була в Діалло, але Самба поцілити у дальній від себе кут воріт не зміг.

Наші хлопці в цій грі билися до кінця, та фортуна того дня була на боці суперника. У підсумку «Динамо» U-19 поступилося з рахунком 1:2 і вибуло з розіграшу Юнацької ліги УЄФА сезону 2021/22.

Після поєдинку закарпатський голкіпер Руслан Нещерет поділився своїми враженнями від цьогорічної єврокампанії: «Я вважаю, що цього сезону ми виступили вдало. Групу пройшли добре, і євровесну розпочали досить непогано, обігравши «Депортіво» в серії післяматчевих пенальті. Мені здається, якби не початок війни, ми, можливо, зіграли б краще».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах