34866
14:12 25.042022

Жіноча збірна України з гандболу не змогла пробитися на Євро-2022

Спорт 6685

Минулого тижня наша національна команда провела два важливі поєдинки у рамках відбору до чемпіонату Європи з гандболу серед жіночих збірних 2022.

20 квітня колектив Віталія Андронова на нейтральному майданчику в місті Грац (Австрія) приймав Хорватію, а 23 квітня у місті Гавр (Франція) протистояв олімпійським чемпіонкам – француженкам.

На гру проти хорваток наші дівчата виходили з великим бажанням перемогти. Досвід звитяг над цим суперником у них був: у жовтні минулого року українки на виїзді здолали хорваток із мінімальною перевагою – 22:23.

Початок зустрічі був за нами. Українки володіли ініціативою і тривалий час були попереду. Перевага в рахунку була незначною – 1–2 м’ячі, та це вселяло надію в серця українських уболівальників. Однак наприкінці першої половини зустрічі хорватки переломили хід протистояння і захопили лідерство. На перерву команди пішли за рахунку 11:12 на користь Хорватії.

На жаль, у другому таймі українки не змогли продемонструвати свої найкращі якості. Суперник краще за нас оборонявся і частіше доводив свої атаки до логічного завершення. З плином часу шанси на успіх дедалі зменшувалися. У підсумку хорватки довели цю гру до переможного для себе результату – 19:26.

Відзначимо, що за жіночу національну збірну України виступає закарпатка Анастасія Мелекесцева. У цій грі їй вдалося закинути один м’яч. Результативними кидками у складі України також відзначилися Ірина Глібко (5), Євгенія Левченко (4), Ірина Стельмах (3), Тетяна Поляк (2), Альона Шупік (2), Наталія Стрюкова (1) та Марина Коновалова (1).

Наступний поєдинок з француженками українки розпочали добре і створили собі 2-очкову перевагу (3:5). Але втримати її не вдалося. У нашої команди були великі проблеми в нападі, чим уміло користувалися суперниці. За 18 хв. колектив Віталія Андронова закинув тільки один м’яч. Тим часом господарки провели шість результативних атак і на перерву відправилися за позитивного для себе рахунку – 9:6.

Друга частина гри, на відміну від першої, була повністю за Францією. Олімпійські чемпіонки за багатьма показниками переважали українок і здобули переконливу перемогу з рахунком 27:18.

Закинутими м’ячами у складі збірної України відзначилися Ірина Глібко (5), Ірина Стельмах (4), Альона Шупік (3), Тетяна Поляк (2), Лілія Горільська (2), Леся Смолінг (1) та Євгенія Левченко (1). Закарпатка Анастасія Мелекесцева у цій грі з’являлася на майданчику, та покидала його без результативних дій.

Але навіть попри поразки у цих матчах в українок деякий час залишалися шанси, аби вийти на Євро-2022. Однак уже наступного дня вони зникли, оскільки хорватки обіграли чешок (з якими ми повинні ще двічі зустрітися) і достроково забронювали собі вихід на континентальну першість.

Отож із нашого квартету путівки на чемпіонат Європи вибороли Франція та Чехія. На жаль, Україна залишилися без великого турніру.

Турнірне становище групи №4:

1. Франція – 10 очок (6 ігор),

2. Хорватія – 6 (6),

3. Україна – 2 (4),

4. Чехія – 2 (4).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах