34909
10:58 3.052022

Офіційно: чемпіонат України з футболу серед команд Прем’єр-ліги достроково завершений

Спорт 6731

Минулого тижня у форматі відеоконференції відбулися загальні збори учасників УПЛ.

У заході взяли участь представники УАФ, УПЛ та всіх команд-учасниць елітного футбольного дивізіону. Основною темою була поточна ситуація в українській Прем’єр-лізі.

Клуби підтримали пропозицію достроково завершити чемпіонат України з футболу серед команд Прем’єр-ліги сезону 2021/22, оскільки у зв’язку з війною наразі неможливо провести ці змагання. У підсумку було прийнято рішення зафіксувати турнірну таблицю УПЛ станом на 24 лютого 2022 року.

Варто зауважити, що нагородження призерів проводитися не буде. Однак п’ять наших команд отримають перепустки в єврокубки. Донецький «Шахтар» і київське «Динамо» гратимуть у Лізі чемпіонів (четвертому та другому кваліфікаційних раундах відповідно), «Дніпро-1» – у Лізі Європи (кваліфікаційний раунд плей-оф), а луганська «Зоря» і полтавська «Ворскла» – у Лізі конференцій (третій та другий кваліфікаційні раунди відповідно).

«Є ідея, можливо, трохи забігаю наперед, щоб ніхто не вилітав, враховуючи те, що сезон не був завершений. Важливо зберегти інтереси всіх клубів, у тому числі ПФЛ, які боролися за право підвищитися в класі. Тому, щоб усі залишилися задоволені, це буде враховано, і ми винесемо рішення, яке влаштовуватиме всі сторони», – сказав виконавчий директор УПЛ Євген Дикий у коментарі для «Футбол NEWS».

Нагадаємо, що єдиний представник Закарпаття в УПЛ – «Минай» – на момент зупинки чемпіонату перебував на передостанній, 15-й, позиції. Однак є висока ймовірність, що наша команда не вилетить, а залишиться в елітному футбольному дивізіоні.

До речі, нещодавно її головний тренер Володимир Шаран розповів, що гравці підтримують форму. Частина з них займається під його керівництвом на клубній базі.

Також зазначимо, що рішення стосовно чемпіонату серед юнацьких команд, а також Першої та Другої ліг і Кубка України сезону 2021/22 років буде ухвалено дещо пізніше.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах