34930
12:05 9.052022

Українець виборов золоту медаль на чемпіонаті Європи із дзюдо

Спорт 4436

Нещодавно у столиці Болгарії, Софії, проходила континентальна першість із дзюдо.

Збірна команда України виступила своїм найсильнішим складом. І вже в перший змагальний день у нашій скарбничці з’явилася золота медаль. Тріумфальними ці змагання стали для Богдана Ядова. Наш спортсмен виступав у ваговій категорії до 66 кг. Він упевнено крокував по «турнірній сітці» і в підсумку досяг бажаної мети.

«Я дуже радий цьому результату, це моя перша нагорода з чемпіонатів Європи. У мене була шалена мотивація в цей складний час здобути перемогу для України. Хоч я і розумію, що хлопці, які зараз боронять нашу свободу, щоб ми жили у вільній країні, роблять набагато більшу справу, все ж хотілося, щоб тут пролунав гімн, піднявся наш прапор. Щоб показати всьому світу, що ми сильна нація, сильна країна і наші спортсмени найкращі», – сказав після тріумфального виступу Богдан Ядов.

Зазначимо, що він став 8-м українцем, який здобув «золото» на чемпіонаті Європи з дзюдо. Раніше на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднімалися Рінат Мірзалієв (2001 рік), Геннадій Білодід (2001, 2003), Валентин Греков (2002, 2003, 2007), Марина Прокоф’єва (2004), Володимир Сорока (2009), Георгій Зантарая (2011, 2017, 2019) та Дар’я Білодід (2017, 2019).

Були сподівання, що в наступні змагальні дні українці також зуміють потішити нас чудовими результатами, однак не склалося. Троє наших дзюдоїстів: Гєворг Манукян, Сергій Крівчач, Яків Хаммо – мали хороші нагоди для здобуття нагород, але у вирішальний момент фортуна від них відвернулася. У підсумку всі вони зайняли п’яті місця.

Щодо інших українських спортсменів, то вони на престижних змаганнях викладалися на повну, але досягти бажаних результатів не змогли.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах