34971
15:12 16.052022

На Ужгородщині зіграли відомі футболісти різних поколінь

Спорт 6615

15 травня на стадіоні в с. Минай відбувся благодійний футбольний матч. Відомі закарпатські футболісти зустрілися із зірками української Прем’єр-ліги.

На футбольне поле вийшли гравці різних поколінь: від діючих виконавців до тих, хто «запалював» ще в далеких 80–90-х роках. Зокрема участь у цій благодійній акції взяли такі зіркові українські футболісти, як Анатолій Дем’яненко, Олексій Михайличенко, Олег Протасов, Максим Шацьких, Євген Селезньов, Сергій Кравченко та багато інших.

Закарпатською командою керував Михайло Іваниця, а зірками УПЛ – нинішній наставник «Минаю» Володимир Шаран. До слова, він був граючим тренером і навіть відзначився забитим м’ячем.

Грали команди два тайми по 35 хв. Це був оптимальний формат, оскільки ветеранам уже непросто витримувати такі навантаження. Аби всім було комфортно грати, кожен з колективів міг проводити необмежену кількість замін.

Перша половина зустрічі вийшла доволі рівною та результативною. Команди обмінялися чотирма результативними атаками (4:4). У складі закарпатського колективу відзначилися Матвій Бобаль, Олег Вишневський, Денис Пахомов і Олег Допілка. За зірок УПЛ забивали Валерій Пересоляк-молодший, Ельдар Кулієв, Володимир Шаран та Антон Байдал.

У другому таймі активнішими були гості. Зіркова українська команда продовжила демонструвати яскравий атакувальний футбол і змогла забити ще 6 м’ячів. Авторами точних ударів стали Ельдар Кулієв (2), Йозеф Мельник, Владислав Наумець, Данило Голуб і Сергій Кравченко. Збірна Закарпаття зуміла відповісти тільки одним результативним ударом, його завдав Олег Вишневський.

У підсумку поєдинок завершився з рахунком 5:10 на користь зірок української Прем’єр-ліги. Однак зауважимо, що результат у таких іграх не головне.

Ця подія мала передусім благодійний характер. Усі кошти, виручені від продажу квитків, благодійних внесків та аукціону (в перерві матчу та після його завершення розігрували футболки відомих футболістів, які брали участь у грі), підуть на підтримку Збройних сил України. А зібрати того недільного дня вдалося близько 400 тисяч гривень.

Також зазначимо, що напередодні зіркового поєдинку відбулися ігри між вихованцями місцевої ДЮСШ та збірної команди дітей з родин переселенців, яких прийняв на проживання минайський стадіон.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини