35038
16:01 29.052022

«Uzhhorod IT Cup 2022» зібрав 10 команд

Спорт 6394

У суботу, 28 травня, на штучному полі ужгородського стадіону «Спартак» відбувся п’ятий за ліком футбольний турнір – «Uzhhorod IT Cup».

Цього року він був благодійним і мав назву – Кубок ЗСУ. Головною метою цього спортивного заходу було зібрання коштів для потреб Збройних сил України.

Учасниками турніру стали 6 команд-представників ІТ спільноти області та 4 команди-партнери Закарпатського ІТ кластеру, а саме: «SoftServe», «УжНУ», «Перспектива», «Паляниця», «Закарпатська ОВА», «ІТ-пенсіонери», «PettersonApps & SWAN», «Astound Commerce», «АТ УкрСиббанк» та «Apartel resorts».

Напередодні змагань відбулася процедура жеребкування, де учасників розподілили на дві групи по п’ять команд. На цьому етапі змагань кожен колектив провів по чотири гри. По дві кращі команди з групи здобули путівку до 1/2 фіналу.

У групі А першим став «УжНУ». В активі цієї команди 10 очок. «Закарпатська ОВА» мала ідентичну кількість залікових балів, але за додатковими показниками поступалася лідеру і посіла друге місце. «Паляниця» була третьою (6 пунктів), «Перспектива» – четвертою (3), а «SoftServe» – п’ятою (0).

У групі В найкращий результат продемонстрував «АТ УкрСиббанк» (в їхньому активі 10 очок). На один пункт менше було в «Astound Commerce», відповідно в них друге місце. «PettersonApps & SWAN» набрав 4 очка, «Apartel resorts» – 3, а «ІТ-пенсіонери» – 2.

У півфіналі «УжНУ» здобув розгромну перемогу над «Astound Commerce» (7:1), а «АТ УкрСиббанк» доволі впевнено обіграв «Закарпатську ОВА» (фінальний рахунок зустрічі – 5:2).

Володаря бронзових медалей визначали у серії пенальті між «Astound Commerce» та «Закарпатською ОВА». Влучнішими виявилися останні (2:3).

А у фіналі зійшлися «УжНУ» та «АТ УкрСиббанк». Студенти по ходу зустрічі поступалися в рахунку, але зуміли переломити хід зустрічі на свою користь і в підсумку вибороли перемогу. Фінальний свисток зафіксував рахунок – 5:2.

Отож тріумфатором «Uzhhorod IT Cup 2022» (Кубок ЗСУ) став «УжНУ». Друге місце зайняв «АТ УкрСиббанк», а третє – «Закарпатська ОВА».

Відзначимо, що того дня на потреби Збройних сил України вдалося зібрати понад 64 тисячі гривень.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини