35075
12:57 2.062022

В Ужгороді для дітей-переселенців провели Відкритий урок футболу

Спорт 5348

1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей. З цієї нагоди на Закарпатті проводять чимало цікавих заходів. Один з таких – Відкритий урок футболу.

На ужгородському стадіоні «Спартак» зібралося більше 70 дітей (до вимушених переселенців приєдналися також і місцеві). Під час урочистого відкриття присутнім розповіли історію розвитку футболу в Україні. Ведучий наголосив, що свій перший поєдинок наша збірна провела саме на Срібній землі, а дебютний гол на рахунку закарпатця Івана Гецко.

Також організатори зауважили, що на цьому уроці не буде проводитися оцінювання. Тут не буде тих, хто програв. Усі учасники – вже переможці.

Після церемонії відкриття відбулася загальна розминка, яку провела фітнес-тренер Катерина Дзямко.

Далі дітей поділили на 7 груп (з ними працювали 12 місцевих тренерів). Було підготовлено 7 різноманітних локацій, де учасники заходу мали змогу весело і з користю провести час.

Діти, які брали участь у цьому футбольному заході, отримали багато позитивних емоцій, а в такий складний час – це вдвічі цінніше. Окрім цього родинам ВПО було надано велику кількість гуманітарних наборів (медичні, харчові, предмети першої необхідності) в межах проєкту «Відкриті уроки футболу».

Зазначимо, що головною метою цього проєкту є сприяння захисту дітей ВПО, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни та були вимушені переселитися на Західну Україну. Також зазначимо, що такі заходи також провели в Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах