35144
12:46 6.062022

Збірна України не зуміла пробитися на чемпіонат світу

Спорт 3611

Минулого тижня національна збірна України з футболу провела два важливі поєдинки у відборі на світову першість 2022.

Фото УАФ

Для того аби потрапити до Катару, де відбудеться ЧС-2022, команді Олександра Петракова необхідно було здолати двох суперників. Спочатку Шотландію, а потім Уельс.

У перший день літа синьо-жовті на виїзді зустрічалися з шотландцями. Наші хлопці продемонстрували хорошу гру й цілком заслужено здобули перемогу (1:3). Забитими м’ячами у складі збірної України відзначилися Андрій Ярмоленко (33), Роман Яремчук (49) та Артем Довбик (90+). А єдиний гол господарів виявився на рахунку Каллума Макгрегора (79).

Часу на відпочинок після цієї гри не було, оскільки вже 5 червня відбувся вирішальний відбірковий матч з іншою британською командою – Уельсом. На стадіоні «Кардіфф Сіті» ми знову продемонстрували доволі якісний футбол, але того дня фортуна виявилася на боці суперника. Українські футболісти створили чимало небезпечних моментів, однак втілити їх у забиті м’ячі ніяк не вдавалося. То голкіпер вдало діяв у воротах, то м’яч по-зрадницьки летів повз цілі.

А долю цієї зустрічі вирішив один прикрий епізод. На 34-й хв. господарі поля заробили право на штрафний удар. Гарет Бейл виконував подачу, Андрій Ярмоленко намагався головою вибити м’яч, але випадково зрізав його у власні ворота. Отож Уельс виборов мінімальну перемогу (1:0) і здобув путівку на мундіаль.

На жаль, збірна України участі в чемпіонаті світу з футболу 2022 не братиме, та наша головна перемога ще попереду.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах