35244
14:59 20.062022

Закарпатські гандболістки тріумфували на міжнародному турнірі в Італії

Спорт 6383

Протягом двох днів, 18–19 червня, у Нуоро (Італія) тривав міжнародний гандбольний турнір серед жінок 1 Janas Trophy.

Нашу країну на цих змаганнях представляли ужгородські «Карпати». За кубок змагалися також Dublin International HC (Ірландія), національна збірна команда Мальти та господарки турніру – Città del Redentore Handball Club.

Головний тренер ГК «Карпати» Борис Петровський не мав змоги поїхати на турнір, оскільки вступив до лав Збройних сил України і наразі проходить службу в армії. Тож закарпатки виступали під керівництвом президента клубу – Олександра Ледиди. Щодо складу команди, то він дещо відрізнявся від того, який був минулого сезону.

У півфіналі ужгородкам випало грати з Dublin International HC. Наші дівчата з перших хвилин захопили ініціативу і впевнено контролювали хід зустрічі. Уже за підсумками першого тайму перевага «карпатівок» сягала 13 м’ячів (26:13).

Після перерви наша команда обертів не збавила, а навпаки, додала і відрив у рахунку з часом тільки збільшувався. У підсумку «Карпати» здобули розгромну перемогу з рахунком 50:18.

Закинутими м’ячами у складі команди-переможниці відзначилися Дарина Кот (9), Ольга Макаренко (8), Валерія Нестеренко (8), Каріна Товтин (7), Анастасія Свистак (6), Каріна Колодюк (6), Аліса Петрів (2), Мілана Шукаль (2), Олена Пилип’юк (1) і Тетяна Рошко (1).

А в паралельній грі 1/2 фіналу господарки майданчика – Città del Redentore Handball Club – з рахунком 35:23 обіграли збірну команду Мальти.

Отож фінал 1 Janas Trophy вийшов італійсько-українським. У дебюті зустрічі наша команда відчувала проблеми з реалізацією моментів та мала прогалини в обороні. Цим уміло користувалися господарки, які спочатку лідирували в рахунку. Та в другій половині першої 30-хвилинки закарпатський ГК додав і переломив хід зустрічі на свою користь. На перерву команди пішли за рахунку 9:14.

У другому таймі ужгородки діяли впевнено, не даючи суперницям наблизитися до себе впритул. У підсумку «Карпати» довели гру до вольової перемоги 22:31 і стали переможцями 1 Janas Trophy. Команда Città del Redentore Handball Club виявилася срібним призером, а збірна Мальти – бронзовим: у грі за третє місце представниці цієї команди розгромили Dublin International HC з рахунком 31:8.

Результативними діями в складі «Карпат» у фінальному матчі відзначилися Валерія Нестеренко (9), Каріна Колодюк (7), Ольга Макаренко (6), Дарина Кот (4), Мілана Шукаль (3), Каріна Товтин (1) та Анастасія Свистак (1).

Крім того, «карпатівка» Валерія Нестеренко стала кращою снайперкою турніру: на її рахунку 17 м’ячів.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах