35627
14:15 25.072022

На благодійному матчі в Минаю зібрали більше мільйона гривень

Спорт 8327

24 липня на «Минай-Арені», що на Ужгородщині, відбулася масштабна спортивна подія. На футбольне поле виходили легендарні українські футболісти, зірки шоу-бізнесу, блогери, журналісти.

Головною ціллю цього спортивного заходу був збір коштів на потреби Збройних сил України. Організатори зробили це дійство масштабним і зуміли залучити до нього велику кількість людей. Було бажання – зібрати більше 1 000 000 гривень, і їм це вдалося. У загальну скарбничку йшли кошти від продажу квитків, донатів та аукціонів із цінними лотами. Також кожен охочий міг сфотографуватися із «Золотим м’ячем», який на Срібну землю привіз його володар – Ігор Бєланов.

Відвідати цей футбольний поєдинок було чимало охочих. Легендарних у минулому футболістів можна було побачити не тільки на полі, а й на глядацьких місцях. Зокрема, за цією грою спостерігав видатний закарпатський футболіст і арбітр Томаш Пфайфер, якому невдовзі виповниться 80 років.

Місць на трибунах усім не вистачило, тому деяким глядачам довелося розміститися за воротами, а також у проходах між трибунами. Атмосфера на «Минай-Арені» була чудовою. Помітно, що вболівальники засумували за футболом.

Звичайно, ніхто не забував про події, які зараз відбуваються у нашій країні. Напередодні матчу присутні подякували всім воїнам, які боронять нашу державу. Також хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх полеглих у боях за Україну.

Щодо власне матчу, то склади команд були дійсно зірковими.

До збірної легенд футболу увійшли Олександр Шовковський, Мирон Маркевич, Ігор Бєланов, Даріо Срна, Руслан Ротань, Владислав Ващук, Євген Селезньов, Артем Федецький, Тарас Михалик, Василь Кобін, Валентин Слюсар, Олексій Полянський, Адріан Пуканич, Олег Допілка, Катерина Нікітіна, Олег Герасим’юк і Михайло Кополовець. Тренер – Олексій Михайличенко.

За збірну зірок під керівництвом Володимира Шарана грали Олександр Педан, Ігор Ласточкін, Міка Фаталов, Alekseev, Артем Пивоваров, Степан Казанін, Фоззі, Григорій Решетник, Ігор Циганик, Костянтин Трембовецький, Євгеній Янович, Олександр Денисов, Вася Брутальний, Вадим Олійник, Тamerlan, Артем Гагарін, Влад Шевченко та Любомир Левицький.

Одразу зауважимо, що деякі легендарні футболісти, як-от Олександр Шовковський, Даріо Срна та Євген Селезньов деякий час пограли й за команду зірок, аби трохи вирівняти сили.

На полі гравці демонстрували не тільки футбольні вміння, а й артистичні, що неабияк подобалося публіці. Благодійний показовий матч, як це зазвичай буває, вийшов видовищним і дуже результативним. А рахунок був, м’яко кажучи, не футбольним.

Зважаючи на поважний вік деяких гравців, а також різний рівень фізичної підготовки, було дозволено проводити необмежену кількість замін (зокрема й зворотні). Грали команди два тайми по 40 хвилин.

Перша половина зустрічі завершилася мінімальною перевагою легендарних футболістів із рахунком 3:2. Після перерви команда зірок, яку підсилили відомі футбольні виконавці, додала і навіть деякий час лідирувала в рахунку. Та все ж майстерність взяла своє і легенди футболу на завершальних хвилинах зустрічі вирвали перемогу. Підсумковий рахунок – 8:7.

Найбільше голів зуміли забити Міка Фаталов (18, 42, 80+) та Адріан Пуканич (11, 47). Забитими м’ячами також відзначилися Євген Селезньов (12), Михайло Кополовець (35), Тарас Михалик (54), Фоззі (58), Олег Герасим’юк (73), Валентин Слюсар (76), Руслан Ротань (80), Даріо Срна (39), Артем Пивоваров (51) та Олександр Педан (68).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини