35640
19:11 25.072022

У Мукачеві відбувся Чемпіонат України зі змішаних єдиноборств ММА 2022. Фото, відео

Спорт 33294

23-24 липня, на стадіоні мукачівського  СОК ДЮСШ, проходили запеклі бої, серед спортсменів різної вікової та вагової категорії, за право носити звання чемпіона України.        

Через війну в країні, чемпіонат вирішили провести на Західній Україні, зокрема у Мукачеві. До цього, спортивні змагання проходити у Києві, Дніпрі, Харкові та інших містах.  Поборотися за першість та звання чемпіонів України приїхали близько 200 спортсменів з 13 областей України. Закарпаття на октагоні представили 12 бійців, 10 з них мукачівці із СК “Чернеча гора”. Титуловані мукачівки – сестри Маріанна та Іоанна Скуби, гідно представили свій край, виборовши золоті медалі та стали чемпіонками України у своїх вікових категоріях. Загалом представники Закарпаття вибороли 8 нагород.

“Я зі своєю сьогоднішньою суперницею на октагоні ще не зустрічалася. Радію, що перемогла, адже тепер буду готуватися до чемпіонату Європи, який відбудеться 25 вересня в Італії. Ці змагання були відбором до майбутніх європейських. Ще хочу відмити те, що чемпіонат такого рівня вперше відбувся в Мукачеві. Чудова організація і достойні поєдинки. Усе було на високому рівні”,- розповідає Маріанна Скуба. 

Змагання проходили два дні. В перший день на октагоні проходили півфінальні бої, а другого дня у фінальних поєдинках визначали кращих з кращих.

У фіналі виступав і боєць з Луцька, Іван Поремчук, представляв на змаганнях Волинську область.  Під час поєдинку хлопець застосував прийом удушення  та у першому раунді отримав перемогу над своїм суперником. 
“Я займаюся цим видом спорту з 2018 року. Мав можливість боротися на чемпіонаті світу з ММА. Взагалі дуже люблю цей вид спорту. Радію, що завдяки цим змаганням зміг для себе відкрити і Закарпаття, чудовий край, привітні люди”,- каже чемпіон України Іван Поремчук.

Загалом за підсумками усіх поєдинків третє командне місце вибороли спортсмени з Волинської області, друге місце посіла команда з міста Київ, а от першими у Чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств стали бійці з Київської області. 

Три найкращі поєдинки були відзначені грошовими нагородами. Окрім того учасники отримали медалі, кубки та цінні подарунки. 

                                             Ірина Грабко 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини