35724
12:57 1.082022

Закарпатські фехтувальники змагалися на чемпіонаті світу

Спорт 5630

Цьогорічні змагання відбулися в другій половині липня в Каїрі (Єгипет).

На ЧС-2022 було розіграно 12 комплектів нагород у трьох видах зброї (шпага, рапіра, шабля) в індивідуальній і командній першостях серед чоловіків і жінок. Україну представляли 24 спортсмени, серед яких двоє уродженців Закарпаття – Василь Гумен (шабля) і Влада Харькова (шпага).

Всі ми пам’ятаємо чудові результати закарпатців на чемпіонаті Європи 2022, де вони зуміли піднятися на п’єдестал пошани (Влада виборола «золото» в індивідуальних змаганнях і «бронзу» – в командних, а Василь у складі збірної тоді здобув «срібло»). Хотілося, щоб на світовій першості вони, як мінімум, повторили цей результат, а в ідеалі – покращили. Однак в Єгипті справи в наших спортсменів йшли не найкращим чином і вони опинилися за межами п’єдесталу пошани.

В індивідуальних змаганнях шаблістів Василь Гумен подолав груповий етап і кваліфікувався до раунду плей-оф. На жаль, у турнірі на вибування продемонструвати свої найкращі вміння закарпатець не зумів. Наш 20-річний шабліст зупинився на стадії 1/32 фіналу (де поступився узбеку Мусі Аймуратову з рахунком 13:15) і в підсумку посів 46 місце.

У командних змаганнях Василь Гумен разом із Богданом Платоновим, Юрієм Цапом та Андрієм Ягодкою дійшов до 1/8 фіналу, де вони поступилися тріумфаторам трьох останніх чемпіонатів світу та олімпійським чемпіонам – представникам Південної Кореї (30:45). У фінальному протоколі наші хлопці зайняли 11 місце.

В особистих змаганнях шпажисток чинна чемпіонка Європи – закарпатка Влада Харькова – опинилася за межами п’єдесталу пошани. Пройшовши груповий етап і здолавши суперницю в 1/32 фіналу, в 1/16 наша фехтувальниця зустрілася з італійкою Росселлою Ф’ямінго, яку перемагала у фіналі ЧЄ. На жаль, цього разу закарпатка поступилася (9:15) і завершила змагання лише на 24 місці.

У командному турнірі український жіночий квартет (Влада Харькова, Юлія Свистіль, Інна Бровко і Яна Шем’якіна) зумів дійти до чвертьфіналу, де в напруженій боротьбі поступився француженкам із рахунком 39:45. Підсумкова позиція наших спортсменок – восьма.

Таким чином, саме закарпатські спортсмени залишилися без медалей. Та українська збірна таки зуміла вибороти одну нагороду. В індивідуальних змаганнях шпажистів Ігор Рейзлін посів третє місце й отримав «бронзу».

У медальному заліку Україна зайняла 11 місце. А топ-5 виглядає наступним чином:

1. Франція (4 золоті, 2 срібні та 2 бронзові медалі),

2. Південна Корея (3 золоті нагороди),

3. Італія (2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові медалі),

4. Угорщина (2 золоті та 1 срібна нагороди),

5. Японія (1 золота, 1 срібна та 2 бронзові медалі).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини