36217
16:13 30.092022

Чоловіча команда ужгородських «Карпат» гратиме в наступному сезоні чемпіонату України

Спорт 3156

Закарпатські гандболісти виступають у чемпіонаті України з 2016-го року.

Розпочинали закарпатці з Першої ліги, стали її чемпіонами (2018), після чого перейшли до Вищого дивізіону, «золото» якого завоювали двічі (2019, 2021), перед тим як в сезоні 2021/2022 дебютувати серед найсильніших – у Суперлізі. У 2020-му році «Карпати» грали у фіналі чотирьох Кубка України.

Для створення і розвитку команди за ці роки були докладені величезні зусилля. Це стало одним з аргументів того, що у безпрецедентно важкому для України 2022-му році «Карпати» вирішили знову заявлятись до Суперліги. Закарпатський клуб прагне зберегти чоловічий гандбол у регіоні. Склад «Карпат» зазнає змін, але чимало лідерів команди залишились. Включно з головним снайпером Ярославом Котюком, який буде суміщати ігрову діяльність із тренерською.

Про ужгородські «Карпати» перед сезоном 2022/2023 розповів віце-президент Федерації гандболу Закарпатської області, тренер ГК «Карпати» Юрій Бухлак.

Юрій Бухлак, віце-президент Федерації гандболу Закарпатської області, тренер ГК «Карпати»:

Пре сезон 2022/2023

«Рішення про участь «Карпат» у сезоні Суперліги 2022/2023 приймалось на зібранні за участю президента Федерації гандболу Закарпатської області Олександра Ледиди та депутата Верховної Ради ужгородця Анатолія Костюха. Ми хочемо зберегти чоловічий гандбол у Закарпатті. Ми так важко працювали, щоб у нас з’явилася чоловіча команда і вона дійшла до Суперліги. Ми не хочемо все це поховати».

Про головного тренера «Карпат» та склад команди

«Ми провели переговори із тренерами і свою попередню згоду на те, щоб очолити команду «Карпати», дав Сергій Гордієнко з «Портовика». Незабаром він прибуде до Ужгорода і тоді буде прийматись остаточне рішення. Також є плани щодо переходу до «Карпат» чотирьох гравців з «Портовика». Переходить до нас один з гравців з харківського ХАІ-ФХГО.

Важливо, що кістяк нашого складу з минулого сезону зберігся, і хлопці вже тренуються разом. Це вісім гравців. Залишився в «Карпатах» наш найкращий снайпер Ярослав Котюк. Він сказав, що хоче грати у «Карпатах». Ярослав як і ще один з наших гравців Едуард Бойко став тренером СДЮСШОР «Карпати». Хлопці – молодці, набрали групу дітей і працюють з ними. Також у «Карпатах» тренуються Богдан Чубич, Олександр Польогкий, Олександр Місяйло, Денис Барутенко, Станіслав Кириленко, Салех Асіф Оглу Валієв».

Про фінанси та арену

«Розуміємо, що фінансово у цьому сезоні буде дуже важко, але ми хочемо зіграти у чемпіонаті і всі питання ми вирішемо. Для ігор є «Карпати Арена» (Золота Гора), а також мала зала спорткомплексу «Юність». Можливо, буде використана нова гандбольна зала Ужгородського наукового ліцею.

Ми будемо грати, однозначно. Мусимо грати. Чоловічі «Карпати» тільки почали підростати у своєму рівні і маємо зберегти цей рівень наскільки це зараз можливо».

Федерація гандболу України

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах