37346
13:59 31.012023

Минайці тренуються та спарингують на турецьких полях

Спорт 5533

25 січня в турецькій Аланії розпочався закордонний тренувальний збір головної футбольної команди Закарпаття – «Минаю».

Тренерський штаб закарпатської команди на чолі з Володимиром Шараном узяв до Туреччини 22 футболістів, які перебувають на контракті. Це:

– воротарі: Олександр Кемкін, Герман Пеньков, Олександр Бандура;

– захисники: Іван Трубочкін, Ігор Гончар, Тарас Дмитрук, Богдан Чуєв, Юрій Кравчук, Дмитро Нємчанінов, Олег Горін, Валерій Рогозинський;

– півзахисники: Єгор Твердохліб, Ельдар Кулієв, Дмитро Касімов, Антон Байдал, Данило Голуб, Руслан Паламар, Вадим Вітенчук, Назарій Воробчак;

– нападники: Данило Колесник, Олег Вишневський, Юрій Коломоєць.

Разом з командою знаходяться також футболісти, які перебувають на перегляді.

У неділю, 29 січня, закарпатці зіграли перший товариський матч у 2023 році. Як ми анонсували, суперником був болгарський «Спартак» із м. Варна. Після 18 турів він знаходиться на останньому, 16-му, місці турнірної таблиці Першої ліги Болгарії (аналог української Прем’єр-ліги), маючи у своєму активі всього 8 очок.

У цій грі Володимир Шаран задіяв більшість своїх футболістів. На полі з’являлися також гравці, що перебувають на перегляді. Минайці грали на тлі навантажень (команда працює в режимі дворазових тренувань на день), тому не слід було очікувати на яскравий футбол у їхньому виконанні. Далася взнаки й тривала пауза: понад два місяці «Минай» не проводив матчі.

Болгари, котрі довше тренуються і набрали більше необхідних кондицій, переважали закарпатців і створили декілька по-справжньому гольових епізодів. Однак реалізувати їх не зуміли. У деяких епізодах нашу команду рятував голкіпер, а в інших за нас «грав» каркас воріт. Також варто зауважити, що одне взяття воріт у виконанні «Спартака» було скасоване.

Щодо минайців, то вони в цьому матчі не мали великої кількості небезпечних моментів. А витиснути максимум із мінімуму їм не вдалося. Як підсумок – гра завершилася безгольовою нічиєю 0:0.

Після матчу Володимир Шаран відзначив, що поєдинок виявився складним. «Потрібно зважати на те, що в нас було два важких тренування за день до матчу. І в день гри також відбулося тренування, на якому відпрацьовувалися стандартні положення. Після такого навантаження ми знали, що хлопцям буде важко рухатись. Але гравці виявили характер і, в принципі, другий тайм провели на непоганому рівні: агресивно грали і могли забити», – цитує наставника офіційний сайт ФК «Минай».

Додамо, що в Аланії закарпатська команда перебуватиме до 6 лютого, а потім переїде до Анталії. Триватиме закордонний тренувальний збір до 18 лютого. Загалом «Минай» проведе 7 спарингів, ураховуючи вже зіграний матч із «Спартаком».

Підготував Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах