37846
15:34 27.032023

БК «Ужгород»: дві переконливі перемоги та одна прикра поразка

Спорт 5140

24–26 березня ужгородські баскетболісти зіграли чергові матчі Вищої ліги України з баскетболу сезону 2022/23.

У рамках боротьби за підсумкові 9–17 місця колектив Олександра Зубковського минулого тижня провів три ігри. У Києві закарпатці зустрілися з «Полтавою», миколаївським «Ніко-Баскетом» та «Черніговом-ШВСМ».

«Ужгород» – «Полтава»

Наша команда за всіма показниками переважала полтавців і цілком заслужено виборола переможний результат. Ужгородські баскетболісти зі стартових хвилин захопили лідерство і з плином часу збільшували свій відрив. Після першої чверті рахунок був 24:11, а після другої – 42:24.

Після великої перерви картина на майданчику не змінилася: номінальні господарі надійно захищалися та добре діяли в нападі (аналогічним полтавці похизуватися не могли). Таким чином після 30-ти зіграних хвилин перевага «Ужгорода» сягала 30 очок (66:36), а на момент фінальної сирени – 43 (92:49).

Результативними кидками в складі команди-переможниці відзначилися Роман Кукулян (21 очко), Денис Кошовець (16), Юрій Поляков (15), Артем Пустовіт (15), Владислав Муска (10), Богдан Ластівка (10) та Денис Ігнатишин (5).

«Ніко-Баскет» – «Ужгород»

У матчі з миколаївцями закарпатські баскетболісти демонстрували непоганий рівень гри й були близькими до звитяги, та наприкінці зустрічі припустилися кількох прикрих помилок і розгубили свою перевагу.

Якщо стартова 10-хвилинка була за «Ніко-Баскетом» (25:22), то в другій відчутною перевагою володів «Ужгород» (9:15), а загальний рахунок на табло – 34:37. У третій, власне як і в першій половині четвертої чверті, на майданчику точилася рівна боротьба, а лідер у рахунку змінювався декілька разів.

За п’ять хвилин до завершення поєдинку «Ужгород» був попереду (65:69), але не втримав позитивний результат і дозволив супернику здійснити камбек. Миколаївці потужно провели заключні хвилини матчу й вирвали переможний для себе результат – 79:74.

Результативними кидками в складі ужгородського БК відзначилися Роман Кукулян (28 очок), Денис Кошовець (16), Артем Пустовіт (9), Максим Поліщук (8), Денис Ігнатишин (6), Андрій Саєнко (4) та Юрій Поляков (3).

«Ужгород» – «Чернігів-ШВСМ»

У заключному матчі з’їзного туру проти чернігівців наша команда не мала жодних проблем. Закарпатці були на голову сильніші за суперника й здобули розгромну перемогу. На екваторі поєдинку перевага номінальних господарів сягнула 25-ти пунктів (48:27), а в кінці гри – 34 (77:43).

Майже всі, хто виходив на майданчик у складі «Ужгорода», відзначилися результативним діями: Роман Кукулян (22 очки), Богдан Ластівка (18), Денис Кошовець (9), Андрій Саєнко (9), Юрій Поляков (6), Денис Ігнатишин (5), Максим Поліщук (4), Владислав Муска (2), Артем Пустовіт (2).

Далі в закарпатської команди поєдинки з «Інваспортом-СДЮСШОР-5» (Дніпро), «Вінницькими зубрами» та «Хмельницьким». Ігри відбудуться 7–9 квітня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах