37923
13:44 3.042023

Помилки захисників «Минаю» призвели до поразки

Спорт 2978

У рамках 19-го туру української Прем’єр-ліги з футболу «Минай» зустрічався з «Інгульцем» (Петрове, Кіровоградська обл.). Гра відбулася 1 квітня на «Минай-Арені».

«Минай» та «Інгулець» ведуть боротьбу за збереження прописки в елітному дивізіоні, а тому кожне набране очко для них на вагу золота. Саме тому на полі було багато боротьби. Ніхто не хотів програвати єдиноборства й грали до останнього. На жаль, фарт від команди Володимира Шарана того дня відвернувся.

У першому таймі виник усього один по-справжньому гольовий епізод і він завершився взяттям воріт. На 21-й хв. Руслан Паламар виконав точну подачу від кутового прапорця на Юрія Кравчука і той головою переправив м’яч у ворота. До слова, це другий гол центрального захисника у двох попередніх матчах.

Після перерви «Інгулець» був вимушений відкриватися та йти вперед. Через це небезпечніших епізодів стало більше. На 67-й та 81-й хвилинах воротам Олександра Бандури загрожував Іван Головкін, та його прицільний «постріл» із центра штрафного майданчика, а також удар головою, голкіпер парирував. Відзначитися ударами здалеку на 78-й та 83-й хвилинах намагалися Олександр Кучеренко та Максим Ковальов відповідно, але в обох епізодах м’яч пролетів повз ворота.

До 84-ї хв. минайці вміло відводили небезпеку від власних воріт, а от на 85-й хв. оборонці команди господарів припустилися серії помилок, через що Олександр Мельник зрізав м’яч у власні ворота і рахунок став нічийним – 1:1.

У компенсований арбітринею час Міхаіл Гечев міг повернути «Минаю» лідерство, та в подібних атаках, коли Андрій Белеза з лівого флангу подавав на нього, 7-й номер бив неточно (спочатку головою, а потім ногою). Ну, а на завершальній хвилині закарпатці й зовсім залишилися без очок. Олександр Мельник, який кількома хвилинами раніше «відзначився» автоголом, зіграв рукою у власному штрафному майданчику й Катерина Монзуль призначила пенальті. Максим Ковальов був точним і приніс «Інгульцю» вольову звитягу (1:2).

Вже вкотре в нинішньому сезоні закарпатська команда пропускає в кінцівці матчу й втрачає важливі очки. У разі успішного результату колектив Володимира Шарана міг значно покращити своє турнірне становище, а так «Минай» залишається недалеко від зони вильоту. Далі матч із київським «Динамо», де розраховувати на залікові бали буде дуже складно.

«Минай» – «Інгулець» (Петрове) – 1:2 (1:0)

Голи: Юрій Кравчук 21 – Олександр Мельник (а.г.) 85, Максим Ковальов (пен.) 94.

«Минай»: Олександр Бандура, Ігор Гончар, Олександр Мельник, Іван Трубочкін (Андрій Булеза 66), Юрій Кравчук, Вадим Вітенчук, Михайло Шишка (Сергій Петько 82), Міхаіл Гечев, Валерій Рогозинський, Єгор Твердохліб (Юрій Коломоєць 89), Руслан Паламар (Олег Вишневський 46).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Інгулець»: Олег Білик, Дмитро Нагієв, Олександр Кучеренко (Денис Резепов 82), Максим Ковальов, Артем Смоляков, Сергій Ченбай (Максим Марусич 46), Дмитро Поспєлов, Андрій Кухарук, Іван Головкін (Володимир Одарюк 82), Олександр Козак, Данило Кравчук (Юрій Козиренко 59).

Головний тренер – Сергій Ковалець.

Результати інших поєдинків 19-го туру:

«Металіст» (Харків) – «Колос» (Ковалівка) – 0:0,

«Верес» (Рівне) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:2

«Олександрія» – «Ворскла» (Полтава) – 3:0,

«Львів» – «Динамо» (Київ) – 0:2,

«Металіст 1925» (Харків) – «Дніпро-1» – 0:3,

«Зоря» (Луганськ) – «Рух» (Львів) – 3:0,

«Чорноморець» (Одеса) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:2.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах