4132
11:13 28.122016

Ужгородки завершили рік на позитивній ноті

Спорт 1378

23-24 грудня ужгородський ГК «Карпати» гостював у Миколаєві, де, у рамках 7-го туру жіночої Суперліги України провів два поєдинки з місцевим «Реалом».

kewau_zm9gw_%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%8b%d0%b9-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%80

Як ми вже звикли, закарпатський колектив у матчах із середняками вітчизняного гандболу є явним фаворитом, і ці зустрічі винятком не стали. Хоч не завжди виходило все гладко, проте здобути потрібний результат удалося.

«Реал» – «Карпати» – 20:28 (12:11)

«Карпати»: Яблонська-Бобаль, Шеламова, Воронько; Мелекесцева 7, Компанієць 5, Кильч 4, Сухецька 3, Лезінська 3, Гичка 2, Готра 2, Купчак 1, Фурманець 1, Попович, Білик.

Із початком зустрічі «карпатівки» заволоділи ініціативою і змогли відірватись на відстань у чотири м’ячі, та, як не дивно, уже за кілька миттєвостей цей гандикап втратили. Починати все спочатку було важко, і миколаївські спортсменки вміло цим скористались. Перехопивши ініціативу наприкінці першого тайму, гравчині «Реала» змогли потужно провести заключний відрізок і піти на перерву, будучи попереду, – 12:11.

Перепочинок був саме тим, чого бракувало закарпаткам. Отримавши від коуча певні вказівки, вони почала налагоджувати гру. «Карпати» відразу ж покращили свою реалізацію, а також відкорегували дії в захисті. Гості не тільки наздогнали суперниць, які були на відстані у два точні кидки, а й наростили перевагу в п’ять м’ячів. Такими вдалими діями «карпатівки» психологічно подолали миколаївок, які в заключні хвилини не зуміли нав’язати боротьбу.

Попри подекуди невдалі дії закарпатки все ж виглядали куди краще, ніж їхні суперниці, і перемога з різницею у 8 м’ячів цілком точно це підтвердила.

«Реал» – «Карпати» – 19:34 (8:18)

«Карпати»: Яблонська-Бобаль, Воронько 2, Шеламова; Компанієць 11, Сухецька 6, Готра 6, Мелекесцева 4, Лезінська 2, Китьч 1, Купчак 1, Фурманець 1, Попович, Білик.

У другому поєдинку вболівальники ужгородського ГК мали менше підстав для нервування. Заволоділи ініціативою «Карпати» майже із самого старту гри. Багато чого виходило попереду: чи не кожна друга атака завершувалася взяттям воріт. Завдяки таким діям перевага гостей нарощувалася з кожною хвилиною. Після першої половини зустрічі гандикап сягав 10-ти м’ячів.

На відміну від попереднього протистояння, цього разу ужгородки після перерви виходили на майданчик у кращому психологічному стані. Це допомогло грати вільніше. Та як виявилося, 10-очкова перевага була замалою для закарпатських спортсменок, і вони довели її до 15-очкової.

Львівська «Галичанка», головний конкурент ужгородської команди, двічі здолала київський «Спартак» (31:14, 34:18) і завершила 2016 рік на першому місці. «Карпати», у свою чергу, ідуть другими, на відстані двох перемог. Ще одне протистояння 7-го туру – «Економ-Університет» й «Дніпрянка» – перенесено на 3-4 лютого.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини