6814
12:29 6.062017

Всеукраїнські змагання з гирьового спорту зібрали в Ужгороді з півсотні спортсменів

Спорт 1782

giroviy-sport-plyusi-mnusi-vprav-z-giryami_291У СК «Юність» протягом двох днів чоловіки і жінки боролися у кількох видах програми індивідуальної та командної першостей.

Турнір організували завдяки Закарпатському осередку федерації і союзу гирьового спорту та Управлінню молоді і спорту ЗОДА.

Андрій ЯРЕМУС, організатор змагань

До нас зараз приїхали із 6 областей, із Західної України переважно. Це Хмельницька, Тернопільська, Рівненська, Львівська, Закарпатська і Київська. Це уже другі подібні змагання у нас, ми нулого року проводили такі у листопаді. Люди бачили, як це відбувається, бачили рівень, тому з задоволенням до нас приїжджають.

У двоборстві у ваговій категорії чоловіків до 73 кг за першість змагалися тренер із власним підопічним. Закарпатці Василь Потокій та Михайло Гичка протягом усього змагального дня йшли підйом-у-підйом, ривок-у-ривок. І якщо у поштовху гирь вагою 24 кг обома руками Михайло випередив свого тренера на один поштовх (148 проти 147 разів), уже у ривку Василь покращив результат до 196 разів проти 192-ох у Михайла. Відповідно, саме Потокій і святкував перемогу у двоборстві. Втім, для Михайла Гички ці змагання стали знаковими, адже хлопець встановив особистий рекорд підйомів.

Михайло ГИЧКА, срібний призер змагань

Відчуваю у собі сили підіймати більше, але все ж таки показав кращий результат. До того рекорд був 141 раз, зараз маємо 148. Але я боявся наганяти темп, аби витримати усі 10 хвилин.

Василь ПОТОКІЙ, переможець змагань

Це насправді дуже приємно, навіть немає відчуття якоїсь втрати чи недовольства. Бо ти знаєш, що це твій учень, кращим стає хлопчина, якого ти підготував. Він показує навіть кращі результати за тебе і кожному тренеру це приємно.

Серед дівчат у ваговій категорії до 58 кілограм перемогу святкувала Оксана Панькевич з Хмельницького. Дівчина нещодавно повернулася з Чемпіонату Європи, на якому виступала у складі збірної України. Тому на ужгородських змаганнях не змогла показати максимум, але боролася до кінця.

Оксана ПАНЬКЕВИЧ, переможниця змагань

Зробила ривок гирею 16 кг 127 разів. Можу більше, працюю, аби було більше, але є свої нюанси. Гирьовий спорт він неочікуваний, непередбачуваний, і все правда залежить від тебе. Змагання проходять на високому рівні, всім подобається. Гирьовий спорт в першу чергу має на меті об’єднувати людей, спортсменів навколо спільної мети, спільного інтересу.

Уже за місяць – з 7 до 9 липня — Ужгород прийматиме клубний Чемпіонат Європи з гирьового спорту. Змагання також відбудуться у першому залі СК «Юність». Очікується на приїзд понад 200 спортсменів.

Ужінформ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Всі новини