6898
08:50 13.062017

У Берегові змагались юні талановиті гандболісти та футболісти

Спорт 4707

Турніри пам’яті легендарного тренера з гандболу Йосипа Зупка та не менш знаного футболіста Єне Бузанського організували в Берегові активісти благодійного фонду “Геніус”.

1

Фонд “спеціалізується” саме на пошуку здібних дітей в різних сферах, у тому числі спортивній.

На відкритті змагань були присутні поважні гості, зокрема консули Угорщини в Ужгороді та Берегові Балаж Лопперт та Ласло Форогов. Переглянули поєдинки і олімпійська чемпіонка з ручного м’яча Ніна Лобова-Гецко та десятиразова призерка першості Європи з цього ж виду спорту, нині тренер і викладач ЗУІ Анна Глеба.

“Особливо цінне в подібних змаганнях – це дух колективності, формування командного мислення, міцної дружби, що збережуться на довгі роки,”- наголосив у вітальному слові Балаж Лопперт.

Позицію дипломата підтримав його колега з Берегова Ласло Форогов:

“Справжніх спортсменів надихають на високі результати не винагороди, а прагнення перемоги. Такі турніри гартують стійкість і витривалість, багато інших позитивних рис.”

Учасників змагань вітали також ректор ЗУІ Ілдіка Орос, голова Берегівської районної ради Йосип Шін та керівник благодійного фонду “Геніус” Наталія Вароді.

2

За Кубок Йосипа Зупка силами помірялись 5 команд: збірні Тячева та Ужгорода, молодіжний клуб з В.Доброні, гості з Кішварди та Кошіце. Після напружених поєдинків перше місце вибороли словаки, другими стали ужгородці, “бронза” дісталась представникам Кішварди.

Найрезультативнішим бомбардиром стала Анна Гаварка (спортивна школа “Карпат” Ужгород), кращим воротарем – Болгарка Лешкоці з Кішварди і гравцем – Луїза Фотулова з Кошіце.

У футбольному турнірі за почесний трофей Єне Бузанського боролись 7 команд. Зрешою, Кубок вручили збірній КМКС, яка випередила ровесників з Берегівської ЗОШ № 4 ім. Лайоша Кошута та Великоберезької ЗОШ. Четвертими були великодоброньці, п’ятими – учні ЗОШ № 10 з Ужгорода.

Звання голлеадора здобув Чаба Варга з В.Доброні, який забив 11 голів. Кращим гравцем визнали Крістіана Чорнія з Ужгорода, найменше м’ячів у власні ворота пропустив Олександр Матічко із збірної КМКС, пише ГК

Перші три призери турніру на Кубок Бузанського нинішнього року за сприяння уряду Угорщини відпочиватимуть в літньому таборі “Занка” (Угорщина).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах