6920
12:27 14.062017

Чотири медалі європейської першості привезли закарпатські гирьовики

Спорт 1748

1У Латвійському місті Даугавпілс відбувся Відкритий чемпіонат Європи з гирьового спорту. У змаганнях взяли участь більше двохсот спортсменів з 21-єї країни. Серед 28 гирьовиків збірної України, троє – закарпатці Андрій Яремус, Михайло Тупиця та Василь Потокій. У складі жовто-блакитної збірної серед дорослих у командній естафеті Василь став Чемпіоном Європи. Вирішальна боротьба точилася між нашою та збірною Росії. І українцям вдалося здолати своїх принципових суперників і завоювати золото.

Василь ПОТОКІЙ, чемпіон Європи з гирьового спорту

Вдалося нам обійти фактично збірну Росії, яка останнім часом виграє усі Чемпіонати Європи та світу, а також Латвію та інші збірні. Підростають у нас уже висококласні спортсмени, і десь в окремих категоріях і ми маємо європейських і світових чемпіонів, випереджаючи росіян. Думаю, що ця тенденція буде продовжуватися. І збірна України долатиме Росію і у загальнокомандному заліку

У двоборстві серед юніорів (у ваговій категорії до 68 кг) закарпатець Михайло Тупиця завоював індивідуальне срібло, випередивши супротивника з Казахстану. А от у складі юніорської збірної України в командній естафеті у непростій боротьбі став чемпіоном Європи.

Михайло ТУПИЦЯ, чемпіон Європи з гирьового спорту

Наша команда зайняла перше місце серед юніорів, ми обійшли збірну Латвії. Важко було виступати, оскільки ми довго добиралися, дорога вимотала усі сили, думаю тут є велика причина, що показав не такий високий результат як хотів, адже завжди хочеться показувати більше.

В останній день змагань за збірну України серед ветеранів дебютував майстер спорту міжнародного класу Андрій Яремус. Досвідчений спортсмен, здійснивши 110 повторень в поштовху та 204 підйоми в ривку впевнено випередив найближчих суперників з Польщі та Фінляндії і зайняв першу сходинку п’єдесталу пошани.

Андрій ЯРЕМУС, чемпіон Європи з гирьового спорту

Хочеться подякувати за можливість поїхати до Латвії на Чемпіонат Європи голові осередку федерації та союзу гирьового спорту у Закарпатській області. Я їздив більше як тренер і наставник, але вирішив взяти участь і у ветеранських змаганнях, вдалося вибороти перше місце, у ваговій категорії понад 85 кг, вікова категорія 40-44 роки.

Наразі закарпатські гирьовики активно готуються приймати в Ужгороді клубний Чемпіонат Європи, а також тренуються до відбору на цьогорічний Чемпіонат світу, який відбуватиметься в Сеулі (Південна Корея).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах