7211
18:55 5.072017

В Ужгороді протягом тижня змагалися кращі сімнадцятирічні футболісти України. ФОТО

Спорт 1903

З 25 червня по 2 липня на ужгородських стадіонах «Спартак», «Авангард» та «Автомобіліст» відбувся фінал ДЮФЛ України у категорії U-17.

unnamed (9)

Загалом до обласного центру завітали 8 команд, які були поділені на 2 групи.

У групі А змістовну гру демонстрували «УФК-Карпати» (Львів) та «Динамо» (Київ), які у підсумку змогли набрати  по 7 очок. Маріупольський «Іллічівець» із 3 балами зайняв 3-тю сходинку, а «Арсенал-Київ» не зумів здобути жодного залікового бала і, таким чином, розташувався на 4-му місці.

У групі Б стовідсотковий показник продемонстрував донецький «Шахтар» (9 очок). ОК ім. І. Піддубного (Київ) та «УФК-Олімпік» набрали по 4 очки і розташувалися на другій та третій сходинках відповідно. Львівським «Карпатам» цього разу не вдалося здобути жодного залікового бала.

У грі за 7-8 місця «Карпати» з рахунком 2:0 переграли «Арсенал-Київ», а в поєдинку за 5-6 місця «Іллічівець» здолав «УФК-Олімпік» (Харків) (4:3).

Опісля команди визначали кращих на стадії 1/2 фіналу. Поєдинок між донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо» вийшов багатим на боротьбу, про що свідчать три вилучення (2 у донеччан та 1 у киян). Кращу гру демонстрували столичні футболісти, які відзначалися як індивідуальними діями, так і командними. Територіальна перевага «Динамо» в підсумку втілилася у 5 забитих м’ячів, натомість «гірники» не змогли провести жодної результативної атаки.

В іншому півфінальному двобої зійшлися футболісти ОК ім. І. Піддубного та «УФК-Карпати». Цього разу також було на що подивитися. Краще у гру ввійшли кияни, які змогли не тільки першими відзначитися, а й згодом розвинути успіх. Але й на цьому вони не зупинялися й змогли провести третю результативну атаку. Опісля львів’яни оговталися і змогли відквитати два м’ячі, а на компенсованих арбітром хвилинах навіть відігралися (3:3). Доля путівки до фіналу вирішувалася у серії 11-метрових ударів. З рахунком 8:7 перемогу святкували «УФК-Карпати» (Львів), а головним героєм став закарпатський голкіпер цієї команди Михайло Готра.

У матчі за третє місце між ОК ім. І. Піддубного та «Шахтарем» спостерігалася територіальна перевага останніх. Донеччани ще в першій 45-хвилинці створили кілька хороших нагод для взяття воріт, та реалізувати вдалося тільки одну. На 29-й хв. точного удару завдав Андрій Апанчук. Після перерви «Шахтар» продовжував тиснути на ворота киян і зміг здобути переконливу перемогу (3:0). Позитивний результат забезпечили  Іван Головкін та Богдан Приблуда.

Фінальний поєдинок («Динамо» – «УФК-Карпати») довго вболівальників у напрузі не тримав. Вже на 4-й хв. Олександр Сирота вдало зіграв на другому поверсі й забив перший гол київського колективу. «Динаміці» не збавляли темпу, намагаючись закріпити свій успіх ще в першому таймі, і їм це зробити вдалося. Гол в активі Станіслава Сорокіна. Згодом хороший шанс скоротити відставання у рахунку мали львів’яни, але Петро Харжевський з позначки схибив. У другій половині зустрічі картина на полі не змінилася, і «динамівці» змогли довести справу до розгрому. А своє ім’я в це досягнення вписали Євген Ісаєнко та Клим Приходько (4:0).

Таким чином, «золото» завойовує київське «Динамо», «срібло» виборюють «УФК-Карпати» (Львів), а «бронза» дісталася донецькому «Шахтареві».

Варто також зазначити, що закарпатця Михайла Готру визнано кращим голкіпером турніру.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах